Denizli Valisi Hasan Karahan, bugün saat 09.34 de merkez üssü Acıpayam ilçesi Yeniköy Mahallesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremde zarar gören afetzedeleri ziyaret ederek depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu.

VALİ KARAHAN DEPREM BÖLGESİNDE

Depremden zarar gören Acıpayam İlçesine bağlı mahallelerde incelemelerde bulunmak üzere Acıpayam ilçesine giden Vali Hasan Karahan, ilk olarak Acıpayam ilçesinde oluşturulan kriz masasına geçerek burada Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer ve görevli İl Müdürlerinden, ilçedeki son durum ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

VALİ KARAHAN DEPREM BÖLGESİNDE

Daha sonra bölgede incelemelerde bulunan Karahan deprem dolayısıyla vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. İncelemelerin ardından, Kurum Müdürlerine vatandaşların mağdur olmaması için depremden etkilenen yerlerde vatandaşların sorunlarının bir an önce çözümlenmesi konusunda gerekli talimatları verdi.

VALİ KARAHAN DEPREM BÖLGESİNDE

Amaçlarının ilk etapta kimsenin mağdur olmaması için sıcak yemek ve çadır konusu halletmek olduğunu aktaran Vali Hasan Karahan; “Ekiplerimiz hemen seferber oldu. Şiddetli bir deprem ve dolayısı ile korkuttu. Çok şükür rakamlara göre büyük miktarda değil. Özellikle kırsaldaki eski, kerpiç ve oturulmayan evlerde hasar daha fazla. Ama normal beton evlerde sıkıntı yok. Dolayısı ile can kaybı da yok. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor, talepler üzerine yapılmaya devam edecek. İlk planda bugün sıcak yemek ve çadır temin edilecek çünkü vatandaşların birçoğu korkudan evlerine giremiyor. Artçılar devam ediyor 70-80 civarında artçı sarsıntı olduğu söyleniyor. Dolayısı ile bu geceyi sakin bir şekilde atlatıp yarın daha soğukkanlı bir şekilde hasar tespitlerini bir kez daha gözden geçirerek inşallah toparlayacağız. Bugünkü ilk amacımız olan çadır ve sıcak yemek konusunu çözdük. Herkes çadırlardan faydalanacak. Deprem bölgesinde AFAD Müdürlüğünce 240 adet çadır kuruldu ve 1 tır çadır da kurulmak üzere hazır bulunuyor. Bunun yanında Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımızın gıda ihtiyacını karşılamak üzere 1500 kişilik sıcak yemek, Denizli Büyükşehir Belediyesince de pilav dağıtılacak çadırlar hazırlanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi