50 yıldır içinde durulmadığı için harabeye dönen evden çok sıkıntı yaşadığını evinin üzerine sürekli kerpiç, sıva ve kiremit düştüğünü can korkusu olduğunu belirten Ordu; “Benim canım tehlikede. Bu ev ne olacaksa olsun. Ben korkuyorum. Gemelerde(fare) evimi hep sardı. Geceleri tepemde geziyorlar. Ben mal sahibine de gittim. Satacağım diye yıkmıyor.” dedi.

“EVİMDE HUZURLA UYUYAMIYORUM”

Evinde canının tehlikede olduğunu ve her an ölümle burun buruna olduğuna dikkat çeken Ordu;“50 senedir yanımdaki evde kimse durmuyor. Nereye şikayet ettiysem bir netice alamadım. Her gün tepeme çanağı, sıvası, kerpici düşüyor. Benim canım tehlikeye giriyor ve korkuyorum. Ev sahibine de gittim. Satacağım diye yıkmıyor. Ben ne yapayım? Evimde huzurla uyuyamıyorum. Belediyeye gittim mal sahibi yıkacak dediler. Kaymakamlığa da gittim. Bu evin yıkım emri oradan çıktı. Ev sahibi bana evi al diyor, ben nasıl alayım. Zaten bir emekli maaşım var. Çocuklarım amelelik yapıyor. Buraya geleli 50 yıl oldu. Ben yaşlandım bu ev de hala kimse durmuyor. Evin içinde hurda var. Başka bir şey yok. Bina kendi kendine oturuyor. Evime çok hasar verdi. “ şeklinde konuştu.

UYKUYA DEĞİL, ÖLÜME YATIYOR

“ÇARESİZİM”

Çivril Belediye ekiplerinin ev yıkımı için geleceklerini ancak 6 aydır gelmediklerini belirten Ordu; “Ev sahibine kaç kez söyledim ‘ev tepeme göçecek’ diye bir şey yapmıyor. Belediyeye gidiyorum. Teyze sen git bir haftaya kadar yıkacağız diyorlar. Haftaya derken 5, 6 ay oldu. Hala bir netice yok. Yıkılmıyor, hiçbir taraftan yıktıramadım. Ben topal ve sakat bir insanım. Geceleri çatır çatır ediyor. Ben korkuyorum. Evimin dışından içine kadar hep çatlak oldu. Geceleri uykuya değil ölüme yatıyorum sanki. Çaresizim. Ne yapacağımı bilmiyorum.“dedi.

UYKUYA DEĞİL, ÖLÜME YATIYOR

“KORKUDAN GECELERİ UYKUDAN UYANIYORUM”

Artık evinde rahat etmek istediğini söyleyen Ordu; “bu ev evime yaslandığı için duvarlarda büyük çatlaklar oluştu. Elime koysam içine girecek. Ben kime söyleyeceğim derdimi. Kime gittimse hep ertelendim. Ben uykudan uyanıyorum. Geceleri korkuyorum. Bana lütfen yardım edin. Evimin her yeri aynı çatlaklarla dolu. Önceden yokluk vardı. Kayınvalidem ve kayınbabam ev yaparken yetiştirememişler duvarları bitişik yapmışlar. Ev sahibi bana sen duvarını çek ben yıkayım dedi. Duvarı çekeli iki ay oldu. Hala ses yok. Evimin içindeki eşyalar hep dışarda duvar çekeceğim diye dışarı koyduk. Ben bu evin bir an önce yıkılmasını istiyorum ki rahat bir şekilde evimde oturabileyim. “ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi