Tekstil atıkları Çivril’e mi dökülüyor?
Uşak’ta faaliyet gösteren bir geri dönüşüm firmasının topladığı tekstil atıklarını Çivril çöplüğüne döktüğü iddia edildi.
Katı atık bertaraf tesisi olmayan ve çöplerini açık alana döken Çivril’de, özel bir firmanın da Uşak’tan topladığı tekstil atıklarını Çivril’e getirerek döktüğü iddia edildi. Yaklaşık bir yıldır tekstil atıklarının Çivril’e getirildiğini ve usulsüz şekilde çöplüğe döküldüğünü belirten görgü şahitleri “kendi çöpümüz yetmiyor gibi her hafta kamyon kamyon tekstil ayığı getiriliyor ve kimsede ses çıkarmıyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
Uşak’tan gelen atıkların akşam saatlerinde Karabedirler yolu üzerindeki çöp toplama sahasına döküldüğü belirten vatandaşlar “bazı akşamlar çöp sahasında birkaç tane kamyon oluyor ve boşaltım yapıyorlar. Kamyonlarda Uşak’ta faaliyet gösteren bir geri dönüşüm firmasının adı yazıyor. Bu kamyonlar düzenli aralıklarla buraya gelip atıkları boşaltıp gidiyor” dedi.
Çivril çöp toplama sahasının Çivril ve mahallelerine yetersiz geldiğini ve bir an önce katı atık bertaraf tesisini hizmete geçmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar “yıllardır kullanılan çöp sahası artık ömrünü tamamladı. Yıllar önce faaliyete geçmesi gereken katı atık bertaraf tesisi yapılması gereken ilçeye birde dışarıdan çöp getiriliyor” dedi.
ÇİVRİL YOLGEÇEN HANINA DÖNDÜ
İdare ve yönetim bakımında Çivril’in zafiyet içinde olduğunu belirten Akpınar Mahallesi sakinleri “çöplükten en çok biz etkileniyoruz. Yazın her yer sinek ve koku oluyor. İlçenin toplanan tüm çöpleri buraya getiriliyor. Herhangi bir tasnif ve bertaraf tesisi olmadığı için dökülen çöpler zamanla etrafa uçuşuyor. Hayvanlar karnını doyurmak için çöp sahasını talan ediyor. Etrafa dağılan çöpler sinek ve haşerelerin yaşam ve üreme alanı oluyor. Bütün bu sıkıntılara rağmen birde Uşak’tan çöpler getiriliyor. Kimse, bunlar nerden geliyor nereye dökülüyor kimin onayı var kim izin verdi diye sormuyor. Çivril yolgeçen hanına döndü” diyerek yetkililerin duruma çözüm bulmasını istedi.
ÇÖPLÜK YAZIN YANIYOR
Yaz aylarında çöp sahasında biriken gaz nedeniyle alanda sürekli yangın çıktığını belirten vatandaşlar “çöp sahası yaz geldi mi için için yanıyor. Bazen dumanı Çivril’in üzerini kaplıyor. Bu kadar çok yangın tehlikesi olan bir sahaya denetimsiz yanıcı tekstil ürünleri dökülmesi faciaya davetiye çıkarıyor. O kumaşlar ve iplik atıkları yanmaya başlarsa günlerce söndürülemez”
Çivril çöp sahasında balya ve paketlenmiş halde tonlarca ağırlıkta tekstil atığı bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi