Çivril belediyesi tarafından yapılan yolda bulunan yön ve uyarı tabelaları 3 ayda yerine konulamadı.

Çivril Belediyesi tarafından üst yapı çalışmaları yapılan Zübeyde Hanım Caddesi ve bağlantılı sokaklardaki çalışmalar tamamlanmasına rağmen trafik uyarı tabelaları konulmadı. Özellikle Jandarma, Hükümet Konağı ve Çarşı Mahallesi bağlantı noktasındaki Ziraat Odası önündeki 5 yol birleşimin olduğu kavşakta uyarı levhalarının olmaması kazalara davetiye çıkarıyor.

UNUTULAN TABELALAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR UNUTULAN TABELALAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yoğun olarak kullanılan Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu caddesindeki kavşaklarda da aynı sorunun yaşandığına dikkat çeken İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyesi Koray Eren yolu, “yaptık iş bitti mantığı ile hareket ediyorlar. Çivril’in en yoğun cadde ve sokaklarındaki trafik işaretlerini 3 ayda yerine koyamadılar” dedi.

İlçedeki Kaza Noktalarını Tespit Edelim

Çivril’de birçok noktada trafik uyarı işaretlerinin belediye tarafından kaldırıldığını ve yenilenmediğini ifade eden Koray Eren “daha önce çok defa mecliste de gündeme getirdik. Özellikle trafik polisleri, sigorta acenteleri ve sektör temsilcilerinden oluşan bir ekip kurarak ilçenin kaza noktalarını tespit edelim. Buralarda eksik olan işaret ve uyarılar ile yapılması gereken düzenlemeleri hayata geçirelim dedik. Ama maalesef belediye düzenleme yapacağına yollardaki tabelaları söküyor, takmayı unutuyor” dedi.

Zübeyde Hanım ve Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu caddelerinde bulunan bağlantı kavşaklarının yoğun trafiğine dikkat çeken Eren, “Çivril’de trafiğin en yoğun olduğu okul servislerinin kullandığı ve ilçeye giriş noktası konumundaki iki büyük caddede bağlantı yollarının bulunduğu tabelalar yol çalışması nedeniyle söküldü. Yol çalışması üç ay önce tamamlanmasına rağmen sökülen tabelalar yenilenmedi. Her gün binlerce öğrencinin geçtiği yollarda uyarı levhaları belediye tarafından kaldırıldı. Anlamak çok zor” dedi.

Sökülen Tabelalar Yol Kenarlarına Atıldı

Caddelerde yapılan yol çalışması esnasında sökülen tabelaların bahçelere ve yol kenarlarına atıldığını ifade eden Koray Eren “sadece Mehmet Çavdaroğlu ve Zübeyde Hanım caddesi üzerinde onlarca yön ve uyarı tabelası sökülmüş, sağa sola atılmış ya da yok kenarında duvara yaslanmış şekilde duruyor. Bunlar milli servet, kullanılmayacak durumda olsa bile Karayollarına ya da Devlet malzeme ofisine teslim edilmeli. Sökülen tüm tabelalar şahısların ev bahçelerinde yol kenarlarında. Devlet malına bu şekilde davranılması tahammül edilecek bir durum değil. Yeni takmıyorlar eskiye de sahip çıkmıyorlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi