ÇİVRİL’E DAMLAMA SULAMAYI ÇOK GÖRMESİN

İYİ Parti İlçe başkanı Koray Eren siyasi iktidarın Çivril’i görmezden geldiğini belirterek “Çivril’e damlama sulama ne zaman gelecek” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren “Acıpayam’da yapılan damlama sulama projesi Çivril’de yapılmıyorsa bunun sorumlusu beceriksiz AKP’li Milletvekili, ilçe başkanı ve belediye başkanıdır” dedi. Eren “Ege’nin en büyük ovasında damlama yok. Her yaz Çivrilli çiftçi susuzlukla karşı karşıya kalıyor. Acıpayam’da başlayan Damlama sulama projesi Çivril’e ne zaman gelir acaba” diye sordu.

2019 DA SÖZ VERDİLER

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Acıpayam da başlatılan damlama sulama çalışmalarının ardından değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren Çivril’in egenin en verimli ve büyük ovası olmasına rağmen özellikle tarım ve tarım yatırımlarında göz ardı edildiğini belirtti

Çivril için yatırım peşinde koşması ve projeler ile Ankara yolunu aşındırması gerekenlerin koltuk kavgasına tutuştuğunu belirten Eren “bugün baktığımızda Denizli’de her ilçe yatırım ve çalışmalar ile gündemde ama Çivril, Belediye başkanı ile AKP İlçe başkanının kavgası ile gündemde. Kendi aralarındaki koltuk kavgasından Çivril’e ne yapılması gerekiyor ne ihtiyaç bilmiyorlar bile. Ege bölgesinin en büyük ovasında yıllardır damlama projesi hayata geçecek diye bekleniyor. Her yaz Çivril çiftçisi susuzluktan birçok ürününü hasat edemeden tarlada bırakıyor. 2019 seçimlerinde hem milletvekili adayları hem de Osman Zolan Çivril’de damlama sulama sözü verdi. O günden beri ne gelen ne soran var” dedi.

KURAKLIKLA BİRLİKTE ÇİFTÇİ PERİŞAN OLDU

Çivril’in meyve ve tarım ürünleri yetiştiriciliğinde ülkede söz sahibi olduğunun altını çizen İYİ Parti ilçe başkanı Koray Eren “memleketini tanımayan, bilemeyen insanlar maalesef Çivril siyasetinde. Çiftçi son beş yıldır yaşanan kuraklıkla perişan oldu. Yüzyıllardır akan Kufi deresini yapılan bentlerle kuruttular. Işıklı gölünde azalan su yüzünden ova sulanamaz, ürün yetiştirilemez oldu. Bir zamanlar her türlü tarımın merkezi olan Çivril yavaş yavaş tarımdan uzaklaşıyor” dedi.

BİR AN ÖNCE SU SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

2023 yatırımlarının planlamasının yapıldığı bu günlerde Çivril’in de yatırım planına alınması gerektiğini belirten Koray Eren “Çivrilli AKP’li siyasetçiler didişmeyi bırakıp DSİ ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile görüşür de Çivril’i 2023 yatırım planına dahil ettirirlerse Çivril’de de damlama sulama projesi başlar diye umut ediyorum. Ülkeye buzdolabı ve fırını bile biz getirdik diyen iktidar Çivril’e damlama sulamayı çok görmesin. Çivril sadece Çivril değil. Burada yetişen ürünler ülkede bir çok noktaya pazarlanıyor katma değer sağlıyor. Özellikle ihraç edilen meyveler döviz girdisi sağlıyor” diyerek Damlama sulama sisteminin Çivril çiftçisi ve tarımı için önemine vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi