Çivril Özdemirci Ortaokulu öğrencilerinin Denizli Uğur Okulları ile birlikte geliştirdikleri projede fidanlar toprakla buluştu.

‘Doğa Dostu – Eko Canlar’ projesi kapsamında Özdemirci ortaokulu 7 sınıf öğrencileri Denizli Özel Uğur okullarının konuğu olarak Denizli’de fidan dikimi ve geri dönüşüm tesisi ziyareti gerçekleştirdi.

Çivrilli 20 öğrenci Denizli’de üç gün süren program sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, Tataroğlu Kağıtçılık firma sahibi Mehmet Uğur Tataroğlu’nun katıldığı törende sertifika aldı.

Genç nesillere doğa sevgisi ile çevre temizliği bilincinin öğretilmesi amacıyla,Özdemirci ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri Uğur Okulları ile birlikte geliştirilen ‘Doğa Dostu – Eko canlar’ projesi kapsamında okul öğretmenleri ve Denizli Uğur Ortaokulları öğretmenleri eşliğinde atık kâğıt, bez, şişe ve şişe kapaklarından geri dönüşüm ürünleri tasarladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uğur Okulları koordinesinde gerçekleşen eğitim projesinde öğrenciler, atık ürünlerin geri dönüşümü ile ilgili teorik bilgiler aldıktan sonra Denizli Tataroğlu Kağıtçılık geri dönüşüm tesisini gezerek pratik bilgiler de edindi. Program sonunda projeye katılan 20 öğrenci fidan dikti. Öğrencilerin atık ürünlerinden geri dönüşüme kazandırdığı ürünler Bahçelievler Uğur Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte sergilendi.

Projenin yürütülmesinde Çivril Belediyesi Atık kumbaraları, kutusu ve öğrencilere kırtasiye desteği verirken, Bahçelievler Uğur Ortaokulu Projenin yürütücülüğünü ve koordinasyonunu üstlendi.

Öğrencilerin Denizli’ye ulaşım ve konaklama ile şehir gezilerini ise Merkezefendi ve Pamukkale Belediyeleri sağladı.

Editör: Haber Merkezi