Cesaret ve ilkelerinden asla taviz vermeden aydınlığı ile karanlığın üzerine canı pahasına yürüyen usta araştırmacı, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu karanlık güçler tarafından katledilişinin 29. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. Uğur Mumcu, düşünceleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor ve daima edecektir.

O halktan birisiydi, bir Kuvay-ı Milliyeciydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asil faillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler. 29 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var. O ölmeden önce ‘vurulduk ey halkım unutma bizi’ diyordu. Biz onu unutmayacağız. O bizim yüreğimizde, kalbimizde.

Uğur Mumcu insan olmanın ötesinde unutulmaz bir kişiliktir. Uğur Mumcu bir bilim insanıdır, bir gazetecidir, bir aydındır, bir çalışandır, bir emekçidir, bir Kuvayı Milliyecidir.

Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama düşünceleriyle yaşıyor. Onun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir Türkiye’ydi. Aynı amacı, aynı çerçevede sürdürüyoruz, mücadelesini yapıyoruz, kavgasını veriyoruz. Hiç kimse Uğur Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz. Bütün8 hedefimiz şu: Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak.Çünkü geliyor gelmekte olan…

Editör: Haber Merkezi