Çivril’de eğitim hayatına başlayan Uğur Kurs ilk dersi anne babalara verdi.
Sınav döneminde yaşanacak olumsuzluklara dikkat çekmek isteyen Uğur Kurs anne baba ve çocuklar için seminer düzenledi.
Türkiye genelinde 55 ilde 55 kurs ile başarılara imza atan Uğur Kurs Çivril şubesi velilerini ve öğrencilerini Uğur Okulları PDR ve Ar-ge’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin ile buluşturdu.
Başarıları, yaptığı etkinlikler ve özverili çalışmalarıyla eğitime yön veren Uğur Kurs Merkezi Çivril şubesi, öğrencilerinin akademik başarılarını yaptığı rehberlik çalışmalarıyla da destekliyor. Kurs, sınava hazırlanan öğrenci ve ailelerine yönelik olarak ‘Anne, Baba, Çocuk Sınava Hazırlanıyor’ semineri düzenledi. İki bölüm halinde yapılan seminerde veli ve öğrencilere sınavlara hazırlanırken disiplinli olmanın ve planlı çalışmanın önemi anlatıldı.
SEMİNERE ÖĞRENCİ VE AİLELER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans salonunda düzenlenen seminerin ilk bölümünde anne ve babalara sınav sürecinde öğrencinin içinde bulunduğu psikolojik baskı ve sınav stresi ile baş etmenin yolları anlatıldı. Seminerin öğrenciler için düzenlenen kısmında ise PDR ve Ar- Ge uzmanı Barış Sezgin başarılı olmak için kısa süreli hedefler koymanın önemine dikkat çekerek “Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birini kazanmak uzun süreli bir hedeftir ve tüm öğrencilerin bu hedefe ulaşması mümkün değildir. Ancak öğrencinin matematik dersinden 3 net çıkarabiliyorken 5 net soruyu hedeflemesi ve buna ulaşması, başarılı olmak için motive edici bir etkendir. Çünkü kısa süreli hedeflere ulaşıldığında içsel motivasyon artar” dedi.
SINAVA HAZIRLIKTA AİLENİN TUTUMU BAŞARIYI ETKİLİYOR
Anne, baba ve çocuğun sınava birlikte hazırlandığına dikkat çeken Sezgin, velilerle bir araya geldiği oturumda ‘Türkiye’de yaklaşık 3.1 milyon öğrenci üniversite sınavına hazırlanıyor. Anne ve babalar da aynı heyecanla sınavı bekliyor ancak bu noktada dikkat etmeleri gereken bir konu var. Özellikle çocuklar, ergenlik döneminde kendilerine “Ben kimim? ve kim olmalıyım? sorularını sorarlar. Çünkü ergenlik dönemi bir kimlik arayışı dönemidir. Bu noktada ebeveynler çocuğa yardım ‘fısıldayarak’ rehber olmalı. Yani karşılarına geçip de ne yapmaları gerektiğini söylemek yerine sohbetler sırasında örnekler vererek her daim öğrencinin yanında olmalı” ifadelerini kullandı.
Seminer, Barış Sezgin’in öğrenciler ve ailelerden gelen sorulara verdiği cevaplar ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi