Geçen hafta Çivril den Yattara geçti. Yazılarımızı baskıya erken gönderdiğimiz için bu hafta yazabiliyorum. İbrahim Yattara, 5 yıl aradan sonra 41 yaşında 61 numaralı forma ile yeşil sahalara geri döndü. Yattara, sözleşme imzaladığı Denizli Süper Amatör Ligi takımlarından Yeşil Çivril Belediyespor’da ilk maçına çıktı.

Yattara’nın 29 Ekim 2010’da Türk vatandaşlığına kabul edildiği açıklanmış. Eski takım arkadaşı Hasan Üçüncü’nün soyadını alarak, İbrahim Üçüncü adını almıştır.Yattara açıklamaların da; Ben futbolu çok özledim” Para konusu konuşulmadı, Türkiye’de amatör futbolun gelişmesi için buradayım” dedi.

Yattara’nın Yeşil Çivril Belediyespora transferini ilk duyduğum da imkansız demiştim. Daha sonra sponsor vasıtasıyla bu olayın gerçekleştiğini öğrendim. Hatta Fatih Terim boşta onunla da görüşmeler yapılıyor diye espriler yapıldı.

Yattara’nın Yeşil Çivril Belediyespora transferi Çivril’in tanıtımına büyük katkısı vardır. Maçta ulusal kanallardan bazıları çekim yaptı ulusal basın da haber olarak yer aldı. Denizli DRT kanalı maçı canlı yayınladı.

Yeşil Çivril Belediyesporun 1-0 kazandığı maçta Yattara 61 numaralı forma ile sahaya çıktı ve Trabzonu Trabzonsporu unutmadığını vefasını da gösterdi. Isınma hareketleri yaparken kendisiyle beraber ısınan genç futbolcuların Yattaranın hareketlerini dikkatle izleyip ve hareketleri tekrarlamaları, 2. Yarı oyuna giren Yattaranın maçtaki klas hareketleri ve maç boyunca sakatlanan kramp giren takım arkadaşları ve rakip takım oyuncularla ilgilenmesi güzel hareketlerdi.

41 yaşın da olan Yattaranın takıma futbol olarak skor olarak katkısı belki fazla olmayacakbelki 1 veya 2 maçta daha sahaya çıkacak ama genç futbolcuların, tecrübeli bir futbolcudan öğrenecekleri çok şeyler mutlaka vardır.

Olaya olumsuz bakanlar da var. Yattaranın paraya mı ihtiyacı varmış vs.vs. Tabi herkesin bir olaya aynı pencereden bakması ve görmesi mümkün değil. Olumsuz bakanlar Yattara 90 dakika oynayacak, amiyane tabirle leblebi gibi takır takır gol atacak diye beklenti için de oldukları için beklentileri karşılanmayacak mutsuz olacaklar.

Ülkemiz de Futbol sadece süper ligle sınırlı 1.lig bile Şehir takımları liderliğe oynayan iller hariç fazla dikkat çekmiyor böyle bir ortam da Amatör sporun kalkınması için Yattaranın yaptığı büyük bir olay.

Zamanın da Süper ligde, 1. Lig de hatta 2,3. ligler de oynamış futbolcuların acaba kaç tanesi amatör sporların gelişmesi için katkı sağlıyor.

Yattaranın transferinden dolayı Yeşil Çivril Belediyespor kulübü yöneticilerini ve emeği geçenleri kutluyorum.

Üst lige 2 takım çıkacak diye biliyorum. Umarım Yeşil Çivril Belediyespor ve Kıralan Demirspor başarılı olur ve Çivril’in iki kulübü de elele bir üst lige çıkarlar.

Esen kalın…