Hıdırellez de kapalı olan tuvaletler vatandaşa zorluk yaşattı. Çivril’in en büyük mesireliğinde Hıdırellez şenliklerinde kapalı olan tuvaletler vatandaşı isyan ettirdi.

Çivril Ahmetçik mesireliğinde hafta sonu aileleri ve dostları ile Hıdırellez kutlayan vatandaşlar tuvalet ihtiyaçlarını giderecek yer bulamadı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar başkan Niyazi Vural’a seslenerek “başkanlık esnaf gezmekle olmuyor. Sorumluluk alanınızdaki yerlerin denetim ve kontrollerini de yapın” diyerek tepki gösterdi.

TUVALETLER KAPALI OLUNCA VATANDAŞ İSYAN ETTİ TUVALETLER KAPALI OLUNCA VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Çivril Ahmetçik mesireliğinde her yıl büyük bir katılım ve coşku ile kutlanan Hıdırellez şenliklerine gölge düştü. Çivril Belediyesi sorumluluğunda bulunan alana gelen vatandaşlar mesirelikteki tuvaletlerin kapalı olduğunu görünce duruma tepki gösterdi. Yüzlerce kişinin ailesi ve çocukları ile piknik yapmaya ve Hıdırellez kutlamaya geldiğini belirten bir vatandaş “her yıl olduğu gibi bu yılda Hıdırellez şenliği kutlamak için Ahmetçik mesireliğine geldik. Yerleştik yedik içtik elimizi ayağımızı yıkamak için lavabolara gittiğimizde kapıların kilitli olduğunu gördük. Mesire yerinde elimizi yıkacak ihtiyaç giderecek bir yer bulamadık. Açık olan tuvaletlere ise girmek imkansızdı. Burada bizim insanımızda da suç var ortak kullanım alanlarını nasıl kullanması gerektiğini bilmiyor. Bir daha kullanılmayacakmış gibi davranıyor. Keşke belediye hıdırellez öncesi ve hıdırellez kutlamaları süresince ortak kullanım alanlarını kontrol etseydi. Normalde sabah başlayan Hıdırellez kutlamalarını bu yıl tuvalet ve lavabolar kapalı olduğu için öğlen bitirmek zorunda kaldık. Çoğu aile ya arabasıyla çocuğunu yakındaki Haydan mahallesi camisine götürdü yada pikniğini erken bitirip evine döndü” diyerek duruma tepki gösterdi.

Çivril’de TOKİ Evlerinde Kediler Öldürüldü İddiası Çivril’de TOKİ Evlerinde Kediler Öldürüldü İddiası

Ahmetçik mesireliğinin Çivril en büyük mesire alanı olduğunu belirten vatandaşlar kış döneminde kapalı olan tuvaletlerin bahar mevsimi ile açılması ve bakımının yapılması gerektiğini belirterek “kışın tuvaletler kapalı olabilir ama bahar gelince buralar açılmalı, hele hele Hıdırellez’de kapalı olması anlaşılır gibi değil. Bütün Çivril’in geleceği yeri neden gelip kontrol etmezler o gün yüzlerce kişi tuvalet sorunu yaşadı” dedi.

Editör: Haber Merkezi