Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen ODTÜ ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye Zeka Oyunları 2019 Minikler kategorisinde Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Noyan Önder Türkiye 3. Oldu.

TÜRKİYE’NİN ZEKİ ÇOCUĞU ÇİVRİL’DE

Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye 24. Zeka Oyunları Yarışması Ödül Töreni, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. 24 senedir devam eden Türkiye Zeka Vakfı’nın 2019 yarışmasına Türkiye genelinde 56 bin 202 kişi kaydoldu.

2019 Minikler kategorisinde Türkiye 3.’sü olan Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Noyan Önder ödülünü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Ziya Selçuk’tan aldı.

Zeka Oyunları ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Burada bana soru sorarlar diye, gizli bir endişem var. Nereden kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu kadar zeki insan arasında olmak beni tedirgin ediyor. Bu çalışmayı önemsiyoruz. Bütün topluma bu tür çalışmaların yaygınlaştırılması ve Türkiye’deki tüm değerlerin ortaya çıkarılmasını, bu değerler için eğitim ortamları ve fırsatların oluşturulmasını bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte de; zekânın, yeteneğin tespit edilmesi, bu konuyla ilgili araç gereçlerin geliştirilmesi, eğitim merkezlerinin oluşturulması gibi birçok parametrede hazırlıklarımız var. 24 senedir devam eden bu çalışmayı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlkokul öğretmeni Mehmet Özgen öğrencisinin başarısını sosyal medya sayfasından şu sözlerle dile getirdi;”Sevgili öğrencim NOYAN ÖNDER Türkiye 24. Zeka Oyunları Yarışmasında TÜRKİYE 3.’sü olmuştur. Ödülünü sayın bakanımızdan bugün almıştır. Kendisini tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”

Editör: Haber Merkezi