“BU ARABA GÖRÜNMEZ BİR SERMAYEDİR”

Tutkunu olduğu 72 model Ford Galaxie XL500 klasik aracın 1996 yılından beri kendisinde olduğunu belirten Sarıçiçek; “Bu araba Almancı bir doktordan elime geçti. Konya Akşehir’de iken orada gençliğimizin çağında bu aracı gördüm aldım. 2006’ya kadar bindim. 2006’da bir motor sıkıntısı olduğundan dolayı restore yapalım dedim. Motoru açmışken her şeyini baştan restore etmeye karar verdim. Şu an sadece motora harcadığım para 20 bin. Arabanın hepsinin restore edilmesi için 50 bin daha masrafı olacak. Yaptıktan sonra makul fiyat veren olursa satmayı düşünüyorum. Bu haline bile şu an 50 bin veriyorlar. Bu araba görünmez bir sermayedir. 72 model klasik olarak geçiyor. Türü bulunmayan araçlar kategorisinde. Bu araba sadece Türkiye’de üç tane var, biri bende. Büyük bir merak ve tutku var bende, klasik otomobil fuarlarına gidiyorum. Yedek parça bulmada sorun olmuyor. Çünkü yurt dışı bağlantılarım var tedarik edebiliyorum. Araba tamamlanınca eski rengi gibi yine mavi olacak. ”şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE 3 TANE VAR!

AMERİKAN POLİS ARABASI

Sarıçiçek; “Bu araba Amerika’da polis aracı olarak kullanılıyordu. Aslında arabayı babama hediye etmek için hızlandırmıştım. Ama babamı kaybedince ara vermek zorunda kaldım. Pandemi dolayısıyla şimdi boş vaktim daha çok oluyor ve yeniden araba ile ilgilenmeye başladım. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağım” ifadelerini kullandı.

48 YIL ÖNCE DAHA FAZLA ÖZELLİK

72 model klasik Ford araba hakkında bilgi veren Sarıçiçek; “ 1972 Ford galaxie XL 500 olarak geçiyor.V8 3500 motor.351 olarak adlandırılıyor. 280 beygir üzerinde, otomatik vites ve şu anki araçlara göre dizayn olarak da 1972 senesinde elektrikli koltuk, hidrolik direksiyon, deri döşeme hepsi mevcuttur. Yani, 48 yıl önce bile şimdiki birçok araçta bulunmayan özellikler var. Çok büyük bir araç 5.80 uzunluğunda genişlik olarak ise 1.85’e 2’dir.”dedi.

Editör: Haber Merkezi