İYİ Parti Çivril Belediye Meclis Üyeleri Koray Eren, Elvan Çakmakcı, M. Turgay Aslan Altılı Masa liderlerinin açıkladığı ‘Ortak Politikalar Mutabakatı’ ile ilgili olarak değerlendirmede bulundular. Açıklanan metin ile Türkiye’de herkesin umutlandığını belirten Meclis Üyeleri “Altılı masa ve uygulayacağı politikalar vatandaşın umudunu yeşertti” dedi.

CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisinden oluşan Altılı Masa’nın “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” açıklanmasından sonra Meclis Üyeleri değerlendirme açıklaması yaptı.

2 binden fazla düzenlemeyi içeren 9 ana başlıktan oluşan “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” hakkında açıklamalarda bulunan Meclis Üyeleri, “Mutabakat metni, millet ittifakı masasının yaklaşık 1 yıllık süreçte ne derece önemli çalışmalar yaptığının en büyük göstergesidir” dediler.

ÜLKEMİZ HIZLI YÜKSELİŞE GEÇECEK

TÜRKİYE ORTAK AKILLA YENİDEN LİDER OLACAK

Meclis Üyeleri yaptıkları açıklamada; “Altı siyasi partinin bir araya gelip böyle kapsamlı ve ülkemizin tüm sorunlarına çözüm bulan bir mutabakat metni hazırlamış olması Türkiye siyaseti için çok önemli bir adımdır. Vatandaşın kanayan yaralarının bilincindeyiz ve metin hazırlanırken hiçbir kesim, meslek, sosyal alan, cinsiyet, ırk, din ayırt etmeden titizlikle çalışmalar yapılmıştır. Ekonomiden, hukuka, sağlıktan teknolojiye, kadına şiddetten kadın haklarına, tarımdan hayvancılığa ve daha birçok önemli konu ile ilgili önemli çözümlere imza atılmıştır. Bu mutabakat metni, Altılı masa dediğimiz millet ittifakı masasının yaklaşık 1 yıllık süreçte ne derece önemli çalışmalar yaptığının en büyük göstergesidir. Milletimizin huzuruna sunulan bu kapsamlı vaatler, tüm toplum kesimleri tarafından heyecanla karşılanmış ve geleceğimize umut ışığı olmuştur. Açıklanan bu planların seçim sonrası hemen uygulamaya girmesi ile birlikte, ülkemiz hızlı bir toparlanma sürecine girecek, son yıllarda yaşadığımız gerileme süreci tersine dönerek, hızlı bir şekilde yükselişe geçecektir. Artık çalışmalarımızda vatandaşlarımıza bu vaatlerimizi detaylı bir şekilde açıklayıp, seçim günü millet ittifakına kullanacakları oyların, Türkiye’yi gelişmiş ülkeler sınıfına ulaştıracağını ve bu sıkıntılı günlerin sonra ereceğini anlatacağız” dedi.

100 yıllık demokrasi adına ilk defa 6 Siyasi partinin Türkiye’nin yarınları için ülkemizin daha güvenilir, hesap verilebilir ve denetlenebilir, daha şeffaf bir sistemle yönetilebileceğinin taahhüdünü veren ortak politikalar metnini hazırlamasından onur duyduğunu belirten Meclis Üyeleri, metni basın mensupları ile paylaşmaktan da mutluktuk duyduğunu ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi