“BENİM DE BİR AĞACIM OLSUN”

Mahalle muhtarı Gürkan Türker, ağaç dikiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak; “‘Mahallemizi yeşillendirmek istiyoruz. Ne kadar çok ağaç dikersek o kadar temiz havamız bol oksijenimiz olur. ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ Hadis-i Şerifini uygulamak çok önemlidir. Biz de hadisi şerifte buyrulduğu üzere fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Sosyal medya hesabımdan yaptığım ağaç kampanyası duyurusuna çok sayıda karşılık aldım. Mahallelimizin bu konuya bu kadar önem vermesi beni ayrıca çok mutlu etti. İsteyen fidanını alıp getiriyor isteyen fidan parasını veriyor biz onlar adına alıyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımızın ilgisi de çok büyük oldu. Arayıp fidan bağışı yapıyorlar.

Sadece yol kenarlarına değil şuan sürülüp dikime hazırlanan bir alanlarımızı da ağaçlandıracağız. Farklı ağaç fidanlarını tercih ediyoruz. Çam, ıhlamur, ceviz gibi ağaçları dikeceğiz.

Hedefimiz bin adet fidan dikmek ama duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bu adetin çok üzerinde ağaç dikeceğimize inanıyorum. İmece usulü tüm mahallemizi ağaçlandırma kampanyamızda benim de bir ağacım olsun diyen tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.“şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi