Çivril’in önemli turizm merkezilerinden Seraserli’de yaşanan yol sıkıntısı turizm ve ilçenin tanıtımına darbe vuruyor.

Nilüfer turizmi ile dikkat çeken Çivril’de, tekne turu yapılan önemli noktalardan Seraserli kapılar mevkisine ulaşımın zor olması turist ve bölgeye gelenleri zor durumda bırakıyor.

Her yıl binlerce kişinin Nilüfer görmeye geldiği Çivril’de, tekne turlarının yapıldığı Seraserli mahallesindeki yol sorunu turizm ve tanıtımı olumsuz etkiliyor. Ana yoldan tekne turu yapılan yere kadar olan kısmın trafiğe açılmaması yüzünden Nilüfer görmeye gelenler teknelere binebilmek için 1.5 kilometrelik toprak yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bölgede tekne turu yapanlar ve mahalle sakinleri yolun açılması için Belediye müracaat etmelerine rağmen dikkate alınmamaktan şikayetçi.

Nilüfer turizmi ile adından söz ettiren ve her yıl yabancı ve yerli binlerce turist ağırlayan Çivril’de tekne turlarının önemli duraklarından Seraserli mahallesindeki yol sorunu halen çözülemedi. Tekne turlarının düzenlendiği alana ulaşmak isteyen ziyaretçiler tarla yolunu kullanmak zorunda kalırken bölge sakinleri gelenlerin yol yüzünden şikayetçi olduklarını ifade ediyor. Eşsiz bir manzara görmek için Çivril’e gelen ziyaretçilerin tozlu ve bakımsız tarla yollarından göle ulaşmasının tanıtım ve devamlılık açısından olumsuz etki bıraktığını belirten yöre sakinleri “her yıl binlerce kişi Nilüfer görmeye buraya geliyor. Ama daha tekneye binmeden yoldan şikayet etmeye başlıyor. Bir saatlik Nilüfer zevkini yol ızdırabı ile tamamlıyor. Gördükleri ne kadar güzel olsa da aklında o bozuk ve tozlu yol kalıyor” dediler.

Belediyeye Defalarca İlettik

Bölgede balıkçılık ve tekne turu yapanlarda durumu defalarca belediyeye ilettiklerini belirterek “biz yıllardır bu bölgede teknecilik yaparız. Biz buraya ulaşmada traktörlerimizi kullandığımız için çok dikkat çekmiyordu. Ama son yıllarda başlayan Nilüfer Turizmi ile bu bölge de canlandı. Her yıl binlerce kişiyi ağırlıyoruz. İnsanlar Nilüfer çiçeklerinin en güzel göründüğü bu bölgeden göle açılmak için geliyor. Teknelerin suya girdiği yer ana yola 100 metre uzaklıkta ancak ana yol ile bekleme sahası arasındaki o 100 metrelik alan kullanılabilir değil. Gelenler buradan ulaşmak istediklerinde mümkün olmuyor. Onları tarla yoluna yönlendirerek buraya getirebiliyoruz. 1.5 kilometrelik tarla yolu geziye gelenler için olumsuz ve kötü imaj oluşturuyor. Biz defalarca belediyeye gittik durumu anlattık. En azından Nilüfer sezonunda bu yol açık kalsın diğer zamanlar kapatın dedik” diyerek yaşananları açıkladılar.

Bekleme alanı olarak da kullanılabilir

Tekne turu yapılacak alana gelenlerin bölgedeki lokanta önünden gelmesi durumunda sosyal ihtiyaçlarını da görebileceğini belirten tekneciler “bizim bu bölgeye belediye tuvalet ya da bekleme alanı bile yapmadı. Gelenler teknelere binebilmek için ayakta beklemek zorunda kalıyor. Elini yüzünü yıkayacağı yer ihtiyacını gidereceği bir alan yok. Ama balık restaronun olduğu bölgeden ulaşım sağlanırsa otobüsler ve araçlar restoran önüne park yapabilir. Gelenler buradaki masa ve sandalyelerde bekleyebilir, karnını doyurabilir, tuvalet ihtiyacını görebilir” dediler.

Geçen yıllarda tozlu ve bozuk yollar nedeniyle Çivril ve Nilüfer gezilerinin olumsuz bir çok eleştiriye maruz kaldığını belirten tekneciler “Açılacak 100 metrelik yol turizmin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi