Basından okuduğuma göre gelen turistler yemek yiyemeden hatta tuvalete bile giremeden Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır ya da baş misali geri gitmişler.

Işıklı da su yıllardır sulama harici değerlendirilmiyor buraya betona boğmadan otantik güzel bir dinlenme tesisi yapılabilir, balık çiftliği kurulabilir suyun etrafı temizlenerek eskiden olduğu gibi deniz bisikleti konularak değerlendirilebilir, düzenleme yapılarak etrafında amatörler için balık tutulacak yerler. Büyük bir renkli ışıklı fıskiye yapılarak gece yoldan geçenlerin dikkati çekilip buraya uğramaları sağlanabilir. Spor kompleksleri yapılarak 2 ve 3 liğ takımlarının kamp yapabilecekleri yerler yapılabilir.

Gümuşsu şelalesi düzenleme yapılarak turizme açılabilir suyun döküldüğü yere renkli taş dökülerek özellik kazandırılıp, Oturacak dinlenecek otantik yerler yapılarak cazibesi artırılabilir. Yolu düzenlenerek daha rahat gidilmesi sağlanabilir bir ara Teleferik yapılacak demişlerdi uzun zamandır gitmedim yapıldı mı bilmiyorum?

1071 de Sultan Alparslan’la Anadolu’ya girdik,1176 da 2.Kılıçaslan Miryokefalon savaşıyla Anadolu’ya Türkün damgasını vurdu. Çivril sınırların da bu savaşın olduğu yer de düzenlemeler yapılarak şavaşın yaşandığı alan cazibe merkezi haline getirilerek Turistlerin uğrak yeri yapılabilir.

Beydilli de gölün girilebilecek uygun yerlerine ziyarete gelenlerin kalabilecekleri bungalov tarzı konaklama yerleri, Yemek yiyebilecekleri otantik tarz yerler, Temiz tuvaletler yapılsa uygun yerlere şezlong veya masalar atılarak gelenlerin dinlenip, Fotoğraf meraklılarının Güneşin doğuşu, batışını seyretme imkânı sağlanabilir.

Seraserli de Nilüfer çiçeklerinin açtığı dönem de gelen ziyaretçilerin gerekli düzenlemelerle konaklama yapmak istiyenlere küçük bungalov tarzı yerler, Balık yemeleri için uygun yerlerle anlaşılıp veya yeni yerler yapılıp, gelenlerin daha memnun ayrılması sağlanabilir.

Tokalı Kanyonu’na uygun dönemlerin de gezi düzenlenerek doğa sporu meraklılarının kullanımına açılabilir. Dedeköy camisi, Bayat camisi, Savran camisi, Beycesultan höyüğü vs. bir sürü tarihi olarak görülecek gezilecek yerlerimiz var.

Gelen turistlere Çivril de konaklama imkanı sağlanarak, Çivril merkez de gezdirilerek Çivril esnafının da ekonomisine katkı sağlanabilir.

Yabancı ve yerli turist ne ister? Görülecek gezilecek yerin durumuna göre otel, apart otel, bungalov tarzı konaklama, yiyecek, içecek ve temizlik öncelikleridir. Bunlar Kesinlikle ve kesinlikle beton yığınlarına boğmadan, yapılan yerin doğal dokusunu bozmadan yapılmalıdır

Gezilecek, görülecek yerlerin broşürleri basılarak geleceklerin bilgi sahibi olmaları sağlanarak 3-5 günlük veya daha fazla günlü turlar düzenlenebilir. Tarım ürünlerimiz Elma, Çekirdek vs. ürünlerin tanıtımına broşürler de yer verilerek Çivril ekonomisine katkı sağlanabilir.

Yazılacak, anlatılacak şey çok ama yazının sonuna geldik, yapılacak olanlara Çivril belediyesinin gücü yetmeyebilir Denizli büyükşehir’e projeler sunularak yapılması sağlanabilir. Karşılıklı istişare ile yeni fikirler ortaya çıkar Birbirimizi kırmadan dökmeden el birliği ile Siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak, Çivril’e ne yapabilir izi konuşursak çözülmeyecek hiç bir sorun yoktur, yeter ki birbirimizi anlamayı bilelim, öğrenelim.

Çivril de Un, şeker, yağ var ama helva yapacak usta bulunamıyor, Sürçü lisan ettikse affola.

Esen Kalın…