Türklerin Turan ideali vardır,Turan ideali Türklerin din değil ırk bütünlüğü etrafın da birleşmesidir.Turan, Türkler’in ve akraba milletlerin tarihî anavatanı anlamında siyasal ve kültürel bir kavramdır. Kızıl Elma imgesinin ilk kez Türkistan coğrafyasın da (Orta Asya ) doğduğu; Ergenekon Destanında Ergenekon’dan dışarıya çıkma ve kaybedilmiş eski yurdu geri alma idealini simgelediği kabul edilir.Mete Han bu ideali gerçekleştirebilmiştir.

15 Kasım 1983 de KKTC bağımsızlığını ilan ettiSSCB tahakkümü altındaki Türk devletlerinin bağımsızlıklarını kazanması 70li 80 li yıllarda hayal gibi görünsede 26 Aralık 1991’de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin dağılmasından sonra. Azerbaycan Türk Cumhuriyeti. Kazakistan Cumhuriyeti. Kırgızistan Cumhuriyeti. Özbekistan Cumhuriyeti. T ürkmenistan Cumhuriyeti bağımsızlıklarını ilan etmiştir.

Turan birliği örnek olarak Avrupa birliği gibi anlatılabilir.Türk devletlerinin ‘Dilde, fikirde, işte birlik!’ sloganı, bir çözülme ve parçalanma sendromu yaşayan Türkler için yazılmış bir reçete hükmündedir

Ülkücü yeminin de Mücadelemiz son nefer,son nefes ,son damla kana kadardır.Mücadelemiz Milliyetçi Türkiye’ye Turana kadardır.Tanrı Türk’ü korusun ibareleri vardır sonraları anlayamadığım bir nedenle bazen ‘’Allah Müslüman Türkleri korusun’’şeklinde söylenmeye başladı. Turan ülküsü diyen Milliyetçilere ve Ülkücüleresormak isterim ?Allah Müslüman Türkleri korusun derken Hristiyan Macar Türklerini,Gagavuz Türklerini,Musevi Karay Türklerini, Budist Uygur Türklerini ,Turan ülküsünün idealinin neresine koyacagız ?

Bir gün Pîr-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevî Hazretleri’ne sormuşlar: “Müslüman mısın?” “Elhamdülillah Türk’üm, Müslüman’ım” demiş.“Neden Türklüğü katıyorsun, biz dinini soruyoruz” demişler.”Din seçim, Türklük kaderdir” demiştir

Yazar Ümit DOĞAN Türk Papa kitabın da;

Papa Eftim bir Hristiyan. Atatürk denince gözlerinden yaşlar boşanacak, her sene İstanbul’un fetih yıl dönümünde Fatih’in ruhuna dua edecek kadar katıksız bir Türk milliyetçisi.Papa Eftim, Milli mücadeledeki hizmetlerden dolayı Atatürk tarafından övülmüştür. Atatürk büyük saygı duyduğu ve “Baba Eftim” diye hitap ettiği Papa Eftim’i, “milli mücadelede bize bir ordu kadar yardım etti” diyerek onere etmiştir.

Ona “baba” diye hitap eden bir başka önemli isimAlparslan Türkeş’tir. Alparslan Türkeş, büyük saygı duyduğu Papa Eftim’e tıpkı Atatürk gibi “Baba Eftim” diye hitap etmiştir.Alparslan Türkeş, Papa Eftim ve ailesi ile yakından ilgilenmişti. İstanbul’a her gelişinde yanına uğrar hal hatır sorardı. Papa Eftim’in ailesi Kayseri’de düzenlenen kurultaylarda Alparslan Türkeş’in yanında otururlardı. Hatta torunu Sevgi Erenerol, MHP’den milletvekili adayı gösterildi.

Papa Eftim’in milli mücadelede yaptığı işler, emperyalizmin öyle zoruna gitmişti ki, yüz yıl sonra Papa Eftim’in torunu Sevgi Erenerol Ergenekon kumpasında yargılanıp müebbet hapis cezası aldı. Suçu Papa Eftim’in torunu olmak, onun fikir ve düşünceleri yaşatmaktan ibaretti.

Yazacak ,anlatacakçok şey var ama yazının sonuna geldik.

Esen kalın…