TEKRAR FAALİYETE GEÇİRİLSİN
Gürpınar Mahalle sakinleri ile bir araya gelen CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, “1985 yılında faaliyete geçmiş olan bu benzin istasyonu 31 Mart 2014 yılına kadar devam etmiştir. Daha sonra Denizli Büyükşehir olduktan sonra tüzel kişiliği biten bu benzin istasyonumuz Çivril Belediyesine devrolmuştur. Yaklaşık 30 yıl Gürpınar halkına, Çivril halkına hizmet etmiş bir benzin istasyonu.
Benzin istasyonunun alanı 3 bin 223 metre kare. Satış kararı almadan önce bu plan bütçe komisyonuna geldi. Plan bütçe komisyonunda bizler Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak biz buranın satılmaması konusunda red oyu verdik. Bizler istedik ki burayı Çivril Belediyesi olarak tekrar faaliyete geçirsin, istihdam sağlasın. Gürpınar halkımız kaliteli mazot, benzin alsın en azından iyi bir marka ile hizmet etsin istedik. Ama meclise geldi, mecliste Cumhur İttifakı (Ak Parti, MHP) oyları ile buranın satış kararı alındı.
SATMAKLA BİR YERE VARAMAZSINIZ
Buradan belediye başkanına sesleniyorum, artık liberal ekonomiyi bitirin onunla özdeşleşmeyin, üretime geçin. Ancak üretirseniz bu borçları öyle kapatabiliriz. Satmakla bir yere varamazsınız.
Sadece 2020 yılı için 3 milyon 100 bin lira satış yapmak üzere karar aldınız. Çivril belediyensin borçlarını hazır yerleri satarak kapatamazsınız. Yine herkesin bildiği gibi SGK’ya olan borçlarımız var. Uzun yıllar buralar ödenmedi. SGK bir hayır kurumu değil. Bu pirim borçlarının ödeme planını istediler. Çivril Belediyesi de ödeme planı çıkardı. SGK’ya Kızılcasöğüt’teki kahve teminat verildi, yine aynı yerdeki fırın verildi, yoğurt pazarı verildi. Sadece Kızılcasöğüt’teki kahve 189 bin lira teminat gösterildi. SGK’ya olan borçları üç defa ödenmemesi ile buraları ne yazık ki borçların karşılığında alacaklar.
BAŞKAN MACERA PEŞİNDE
Tekrar tekrar söylüyorum, sıcak para ile bir yere varamazsınız, üretime geçilmesi lazım. Maalesef Çivril Belediye Başkanı Çivril’e tren getirmeye çalışıyor, maalesef Çivril Dinar yolunu yapmaya kalkıyor. Yani akıl almaz şeylerle maceralar peşinde. Memlekete tren getirecekse ben inanıyorum ki deniz de getirir diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.
BÜTÜN PERSONELİN MAAŞINI ÖDEDİ
Gürpınar mahalle sakinleri ise benzin istasyonunun satılmasını istemediklerini kaydederek, “Buranın yeniden faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Gençlerimiz iş bekliyor. Burada hem Gürpınar kazansın hem Çivril kazansın Biz Çivril belediyesinden bunu rica ediyoruz. Gerekirse Gürpınar halkı eyleme de hazırdır. Siz çalıştırın para kazanın gençlerimiz de burada çalışarak evlerine ekmek götürsün ve evlenebilsinler.
Bu benzin istasyonu çalışırken buranın karı ile bütün belediye çalışanlarının maaşlarını ödemiştir. Burası işletilsin, satılmasına karşıyız.”ifadelerini kullandı.
GÜRPINAR’IN MALI GÜRPINAR’DA KALSIN
Daha önceden de 250 bin lira karşılığında mahallenin kahvehanesinin satıldığını kaydeden mahalleli, “bu paranın da Gürpınar’a hizmet işçin kullanılacağı söylenmişti. Gürpınar’ın malı Gürpınar’da kalsın ve faaliyetine devam etsin. Burası satıldığında bu paranın Gürpınar için harcanacağına da inanmıyoruz. Bakıyoruz diğer mahallelere hizmet veriliyor. Bize bir buçuk senedir hiç hizmet gelmedi. Sadece halı sahada tribünlere bir iki bin lira masraf edildi bir buçuk senedir o kadar başka bir hizmet almadık Çivril Belediyesinden.”dedi.
Gürpınar Mahallesi gençleri ise benzin istasyonunun satılmasını karşı olduklarını belirterek, buranın tekrar faaliyete geçirilip kendilerine iş imkanı sağlanmasını istiyor.

TRENİ GETİREN DENİZİ DE GETİRİR

Editör: Haber Merkezi