Çivril Sütlaç tren yolu hattında son zamanlarda yaşanan ray hırsızlığı ile çalışma başlatan jandarma üç kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan biri tutuklanırken iki kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Kullanılmayan Sütlaç Çivril tren yolu hattında yaşanan ray hırsızlıklarından sonra harekete geçen ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler ve JASAT Sundurlu Ömerköy arasındaki rayların söküldüğünü belirledi. Bölgede bulunan kamera görüntülerini inceleyen ve soruşturma yapan ekipler tren raylarını H.D isimli şahsın söktüğünü ve çaldığını belirledi. Gözaltına alınan H.D. jandarmada demirleri ve rayları çaldığını itiraf etti. H.D. gösterdiği yerde yapılan aramada tren yolundan söküldüğü belirlenen 102 metre ray bulundu. H.D.’nun Çivril Sütlaç hattından toplam 152 metre ray söktüğü rayların 52 metresini hurdacıya sattığı belirlendi.

Rayları sökmede H.D. ‘ya yardım eden iki kişi alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca serbest kalırken H.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ele geçirilen raylar Devlet Demiryolu yetkililerine teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi