Çivril tarihi tren istasyonundaki lokomotif ve vagon kaderine terk edildi.

Çivril Belediyesi, Denizli Valiliği ve GEKA tarafından restorasyonu yapılan ve Millet Bahçesi olarak peyzaj düzenleme çalışması yapılan tren istasyonundaki tren vagonu ve lokomotif bakımsızlığa yenik düşüyor.

Yapılan restorasyon ve tadilat sonrası Çivril belediyesi tarafından istasyon binası önüne çekilen lokomotif ve yemekli vagon bakımsızlık ve sorumsuz kişilerin verdiği zarar yüzünden kaderine terk edilmiş durumda. Lokomotif içindeki sac parçalar sorumsuz kişiler tarafından yerinden sökülürken bir zamanlar restoran olarak kullanılan yemekli vagonun da pencereleri kırılmış vaziyette.

Mesai saatleri dışında ve gece birçok şahsın trenin olduğu alana geldiğini belirten mahalle sakinleri “burası güzel bir alan olarak tasarlandı yapılmaya başlandı ama son zamanlarda boşlandı. Belediyeden gelen giden yok buraya çekilen trende alkol alanların uğrak yeri oldu. Karanlık oldu mu buraya toplanıp alkol alıyorlar sonra da tren ve vagona zarar veriyorlar” diyerek yetkililerin konuyla ilgilenmesini istedi.

ÇİVRİLİN VİZYON NOKTALARINDAN BİRİSİ

Çivril tren istasyonu Çivril’in tanıtımı ve turizmi açısından vizyon noktalarından biri olarak gösterilirken son zamanlarda tren istasyonunun virane haline dönmesine tepki gösteren vatandaşlar “burası tarihi ve koruma altında olan bir alan. Geçen yıl başlayan yenileme çalışmaları ile iyi bir noktaya geldi. Sonra tren ve vagon istasyonun önüne çekildi. Daha hoş bir görünüm kazandı ancak şimdilerde tren ve vagon başıboş kalmış durumda gelen geçen zarar veriyor. Yemekli vagonun camları kırık. Lokomotifin içine giren çıkan belli değil. Buraya bir tedbir alınması gerek. Bu tren ve vagonun demir aksamları maddi değerleri nedeniyle zarar görebilir” dediler. Tren istasyonunun Çivril’i ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı bir nokta olduğunu belirten vatandaşlar “burası yaz kış herkesin Çivril’e her gelenin mutlaka uğradığı fotoğraf çektirdiği bir nokta. Hem bina hem tren 1800’lü yıllardan kalma. Buraların boş bırakılmaması gerek. Daha önce burada bulunan İngilizlerden kalan bir kantar maalesef zarar gördü ve parçaları kayboldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi