Çivril’de ‘5 adımda trafik güvenliği’ etkinliği yapıldı. İlçe merkezindeki yaya geçidinde yapılan denetimlerde Jandarma ve Polis Trafik ekipleri denetim yaptı.

Çivril’de 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “Yayalar için 5 adımda güvenli trafik” sloganıyla denetim yapıldı. Denetime katılan Kaymakam Turan Soğukoluk, yaya ve sürücülere broşür dağıtarak, kurallar konusunda bilgilendirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın 7-13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında ‘Yayalar İçin 5 adımda güvenli trafik’ sloganıyla, Uşak caddesi Belediye önü ve PTT kavşağında ekipler denetim yaptı. Uygulamaya Çivril Kaymakamı Turan Soğukoluk’da katıldı. Soğukoluk, yaya ve sürücülere broşür dağıtarak, kurallar konusunda bilgi verdi. Polis ekiplerince araçlar durdurularak yayaların yolun karşısına güvenli geçişleri sağlandı.

Uygulama ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede “İçişleri bakanlığımızın Türkiye genelinde uyguladığı bilgilendirme ve farkındalık etkinliğimizde yaya ve sürücüler için 5 adımda güvenli trafik sloganımızla hareket ederek yayalarımız ve sürücülerimiz bilgilendirildi. Yapılan denetimlerde durdurulan araçların sürücülerine, yaya ve trafik güvenliği ile ilgili broşürler verildi. Yol ve trafik güvenliği ile ilgili olarak yıl boyunca denetim ve bilgilendireme çalışmalarımız devam edecek” denildi.

Yaya geçitlerinde yapılan denetimlerde eksik evrakı olan ve kural ihlali yapan bazı araç sürücülerine ceza uygulandı.

Editör: Haber Merkezi