Çivril Belediyesi Miryokefalon zafer alanına yaptığı merdivenleri, tören sonunda söktü.

Kufi boğazına yapılan ‘Zafer Tören Alanı’ kutlamalardan sonra bakımsızlığa terk edilirken bordür taşından yapılan merdivenlerde yerinden söküldü.

Miryokefalon zaferinin yaşandığı Kufi Boğazına yapılan tören alanındaki merdivenlerin yerinden sökülmesi akıllara ‘zafer mi önemli değil yoksa yapılanlar göstermelik mi’ sorusunu getirdi.

Çivril Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan ve iki yıldır Miryokefalon zafer kutlamalarının yapıldığı alana yapılan bordür taşlı merdivenlerin tören sonrasında yerinden sökülmesi alana giden vatandaşların tepkisine neden oldu.

Anadolu’nun tapusunun alındığı zafer olarak tarih kayıtlarına geçen ve birçok il tarafından sahiplenilmeye çalışılan Miryokefalon Zaferine gerek önemin verilmediği belirten vatandaşlar “demek ki Anadolu ve Türklük için önemli olan bu zafer sadece kutlanmak için kutlanıyor.

Kendi vekilleri at binsin diye göstermelik bir tören alanı yaptılar. Bayrak alanına merdiven yaptılar, otağ kurdular iki gün tören yaptılar sonra yaptıkları ne varsa ya söktüler yada bakımsız bırakıp gittiler. 1176 yılında kazanılan Zafer mi önemli değil, yoksa kutlamalar mı göstermelik” diye sordular.

Editör: Haber Merkezi