Çivril 2. Etap TOKİ’nin neden durduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

TOKİ inşaatının neden durduğuna dair Çivril Belediyesi başta olmak üzere yetkililerin konuya açıklık getirmemesi vatandaşları endişelendirdi.

Yapımı Ağustos ayında başlayan TOKİ ikinci etap inşaatına bir süredir devam edilmiyor.

Birinci etap TOKİ konutlarının tamamlanması ve hak sahiplerine teslim edilmesinden sonra yapımına başlanan ikinci etap 440 dairelik TOKİ konutları inşaatı çalışmaları yarıda kaldı.

İŞ YAPBOZA DÖNDÜ

Yaşanan gelişmelerden sonra gazetemizi arayan bazı hak sahipleri “Neredeyse iki yıl oldu. İhale gecikti, itiraz süresi dediler, yer belli değil dediler. Tam çalışmalar başladı. Ama tekrar inşaatın yapımı durdu. Ne TOKİ’de Çivril Belediyesinden bilgilendirme yapılmıyor. Firma yetkilisini tanıyan yok. İş Yapboz oyununa döndü onca insan ev sahibi olacağı günü bekliyor. Bu işin sonu ne olacak” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

ÇAL BELEDİYESİ KADAR OLUNAMADI

Çivril Belediyesi yapılan işleri sahiplenirken yapılmayan işlerle de ilgili açıklama yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar; “Belediyemiz basın bülteni hazırlamış dağıtılıyor. Orada TOKİ inşaatı başladı diye haber yapılmış ancak TOKİ durdu. Niyazi başkan TOKİ başladı müjde diyordu neden durduğu ile ilgili açıklama yapmıyor. Çal Belediyesi 3. Etap TOKİ’leri teslim etti 4. Etap TOKİ’lere başlayacak. Çivril daha 2. Etap TOKİ’yi durdu, devam etti derken bu gidişle 2. Etapta bitmeyecek. Çivril için 5 yıl kayıp. Çivril Denizli’nin üçüncü büyük ilçesi olmasına rağmen bir Çal kadar olamadı. Biz bunları üzülerek izliyoruz. Ama sandıkta Çivril halkı gereken cevabı verecektir ”ifadelerini kullandı.

EVLERİMİZE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ

Vatandaşlar evlerine ne zaman kavuşacakları günü beklediklerini vurgulayarak; “Bizler TOKİ’den ev çıktığında umutlanmıştık ama böyle olacağını hiç tahmin edemedik. TOKİ konusu muamma oldu. Evlerimize kavuşmayı bekliyoruz. Bizde o duyguyu, mutluluğu yaşamak istiyoruz ancak yaşayamıyoruz ”dedi.

İnşaat sürecini merakla bekleyen vatandaşlar, Belediye, TOKİ ve yüklenici firma yetkililerinden kamuoyunu aydınlatıcı açıklama beklediklerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi