8 Ocak Pazar Günü yapılan İyi parti Denizli il kongresine misafir olarak katıldım.Kongrede uzun zamandır görüşemediğim ülküdaşlarım ve arkadaşlarımla sohbet ettim.Yıllardır siyasi parti kongrelerine katılırım. İlk defa partisiz birisi olarak bir kongreye katıldım ve gözlemledim.

Kongre alanı oldukça coşkuluydu bayan ağırlığı oldukça hissediliyordu.iki adayı da destekleyen arkadaşlarım vardı. ilk izlenimim kongre adaylar açısından bıçak sırtı gözüküyordu.Kongre başladıktan sonra eski yönetimin faaliyet raporu okunmaya başladı ilk defa görev başlangıcı ve sonuna kadar ay,ay faaliyet raporu yazıldığını gördüm konuşma uzadıkça sıkılan dışarı çıktı hatta divan başkanı Şenol hanım kibarca müdahalede bulunmak zorunda kaldı.Faaliyet raporu bilerek mi uzun tutuldu yoksa biz çalıştık demek için mi anlayamadım.Kongrelerde,faaliyet raporu bende yazdım rapor yarım sayfayı belki biraz geçer ama kesinlikle 1 sayfa olmazdı bu konuşma 5-6 sayfa vardı.

İl başkanı adaylarının ikisi de MHP kökenliydi. Adaylardan Özer Tunçtürk konuşmaya başlayınca salon da coşku ve sloganlar arttı Özer bey oldukça coşkulu bir konuşma yaptı ve sonunda bayrak şovuyla büyük alkış aldı. Daha sonra diğer aday Zafer Kaplan konuştu ve Kongre Milletvekili Yasin Öztürk’ün konuşmasıyla sona erdi Bu kongrede tespih ipi kopmadı böylece tespih benim için koparıldı diyerek alakasız kişiler alınma fırsatı bulamadı ama konuşma tespih kopmasından daha etkiliydi, konuşmalardan sonra seçimlere geçildi.

Toplamda 650 delegeden, 605 delegenin oy kullanıldığı kongrede Özer Tunçtürk 389 oy alarak İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı seçimini kazandı. Zafer Kaplan ise 211 oy aldı. Kongre şimdiye kadar katıldığım ve heyecanlanmayıp, yorulmadığım ilk kongreydi çünkü Kongreyi partisiz tarafsız biri olarak gözlemledim izledim.

Kongre de 2 adayın da MHP kökenli olması nedeniyle sloganlar tanıdıktı hatta bir ara Devletin başına Devlet gelecek sloganı atılacak zannettim. Gerçi biz ,neysekendi adıma yazayım 2015 yılına kadar 17 yıl Devletin başına Devlet gelecek diye slogan attım Devlet bey 1999 da başbakan olmak istemedi, 2023 için de Erdoğan beyi Cumhurbaşkanı adayı gösterdi.

Siyasi partilerde her dönem Yel değirmenlerine savaş açan Donkişotlar bulunuyor Siyaset uzun solukludur bu nedenle bugün dost olanlar yarın düşman,Düşman olanlar dost olabiliyor.

Bir kartalı gagalamaya cesaret eden tek kuş kargadır.Kartalın üstüne oturur ve boynunu ısırır.Ancak kartal yanıt vermez, karga ile savaşmaz, kartal zaman veya enerji israf etmez. Sadece kanatlarını açar ve göklerde yükselmeye başlar.Uçuş ne kadar yüksekse, karganın nefes alması o kadar zorlaşır ve karga oksijen eksikliğinden sersemleyerek düşer.

Kargalarla vakit kaybetmeyi bırakın.Sadece onları yükseklere çıkarın ve yolunuza devam edin.Bırakın gerisini kargalar düşünsün…

Esen kalın…