Çivril Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı birinci birleşim birinci oturumu yapıldı.
8 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Zeynep Merve Kutlu, Özkan Avcı, Lütfi Karaman ve Nuran Şafak mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Çivril Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda meclis gündemine alınan maddeler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilirken toplantıya meclis başkanı Niyazi Vural ile meclis üyeleri arasında çıkan tartışmalar damga vurdu.
Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Tunay Yazıcı yaz mevsiminde üreticilerin hırsızlardan dolayı mağdur olduğunu belirterek kamera kurulmasını istedi. Yazıcı Konuşmasında, “yaz ve hasat mevsiminin gelmesiyle köylerde artan hırsızlık olaylarına karşı üreticiyi korumak adına köy giriş çıkışlarına güvenlik kamerası takılmasını istiyoruz. Mazot başta olmak üzere tarımsal girdilerin zamlanması yaşamımızı olumsuz etkiliyor. Hasat günleri geliyor üretimler başladı. Bu kadar zorluğa rağmen çiftçimiz halen üretime devam etmeye çalışıyor. Önümüzdeki aylarda çiftçilerimizin üretim günlerinde önemli bir konuyu gündeme taşımak ve ivedilikle çalışma yapılmasını istiyoruz. İvedilikle ilk işimiz mahallelerimiz de bulunan güvenlik kameralarının bakıma alınması, kamera olmayan yerlere de acilen güvenlik kameralarının takılmasıdır.
Sayın başkan anımsarsanız faaliyet raporlarında bunu gündeme taşımıştık. Özdemirci mahallemizde hırsızlık olayları her geçen gün arttığını söylemiştik, sizler de kameraların bakımlarının yapıldığını ifade etmiştiniz. Sayın başkan şuana kadar hiçbir mahallemizde çalışma göremedik. Şu günlerde ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçimizin, köylümüzün emeğini ve alın terlerini hırsızlıklara karşı belediye olarak koruyalım.
Buradan tüccarlarımıza sesleniyorum lütfen çiftçi belgesi (ÇKS) olmayan kişilerden mal almayınız. Bu hırsızlıkları bu şekilde önleyebiliriz. Belediye olarak şuanda yeteri kadar çalışma ve önlem alınmamıştır. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi almak isterim. “ ifadelerini kullandı.
ENERYA BELEDİYE TAHSİLDARI MI?
Enerya şirketinin doğal gaz aboneliklerinde istenilen Çivril Belediyesi Emlak Vergi Beyannamesine dikkatleri çeken Yazıcı, “Değerli meclis üyeleri, Çivril de doğalgaz çalışmaları ve aboneliklerini yakından takip ediyoruz. Ancak özellikle abonelik aşamasında bizlere iletilen bir takım sıkıntılar var. Vatandaş geliyor belediyemiz altında bulunan Enerya bürosuna başvurusunu yapıyor istenilen evraklar tapu fotokopisi, mülk sahibine ait nüfus cüzdan fotokopisi ve yapı kullanma izin belgesi yada Çivril Belediyesi emlak vergi beyannamesi. Enerya hangi yetkiyle vatandaşın emlak borcunu sorup ödeyin gelin diyebiliyor? Vatandaşın emlak vergi borcu veya diğer borçları Enerya’yı ilgilendirmez. Dahası böyle bir şeye yetkisi de yok. Ya da Enerya Çivril Belediyesi’nin tahsildarı mıdır?” şeklinde konuştu.
Yazıcı’nın Enerya ile ilgili sorularının muhatabının kendisi olmadığını kaydeden Meclis Başkanı Niyazi Vural, “Sorularınızın muhatabı ben değilim onu Enerya yetkililerine sorup öğrenin.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi