31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimler sonucuna göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının daha sonra geri alınması sonrası, 23 Haziran 2019 günü İstanbul seçimi tekrarlanacak. Türkiye’nin çok da alışık olmadığı bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Demokrasi ve hukuk adına kan kaybeden ülkemiz, uluslararası alanda da itibar kaybetti.

Ülkemizde, ekonomi dar boğazdayken, hayat pahalılığı bezdirmişken, işsiz sayısı artmışken, terörle mücadele devam ederken, toplum kutuplaşmışken İstanbul seçimine odaklandık. Suriye’den gelen sığınmacılar sorunu artarken, Suriye’deki belirsizlik devam ederken, Kıbrıs ısınırken, ABD ile ilişkiler gerginleşmişken İstanbul Belediye Başkanının kim olacağına yöneldik.

Kaybediyoruz, her alanda kaybediyoruz. Enerjimizi başka alanlarda harcıyoruz. Ülkeyi yönetenler de ülkemizin iç ve dış sorunlarını göz ardı ederek İstanbul seçimleri için adeta seferber olmuşlar. Yaklaşık üç aydır İstanbul’un sorunları daha da arttı. Üç aydır en çok kaybeden İstanbul’da yaşayanlar oldu.

25 yıldır İstanbul’u, 17 yıldır ülkeyi yönetenlerin inandırıcılığı kalmadı. Yeni bir hikâyeleri yok. Vaatleri gerçekçi değil. “Neden bugüne kadar yapmadınız?”sorusuna cevap veremiyorlar. Yeni bir umut, yeni bir enerji, yeni bir yüze ihtiyaç olduğu kaçınılmaz görünüyor. Herkesi kucaklayan, güler yüzlü, genç, geleceğe umutla bakan yöneticilere özlem duyulmakta.

İstanbul seçimleri, demokrasi bakımından çok önemli. Demokraside birleşen herkesin, İmamoğlu’nda birleşmeleri önem arz etmekte. Demokrasiyi savunanların sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmeleri gerekir.

23 Haziran 2019 sonrası, önemli gelişmelere tanık olacağız. AKP kanadında siyasi hareketliliğin artması, yeni bir oluşumun sahaya çıkması, MHP kanadında erken seçim isteği gündeme gelmesi beklenebilir. Hiçbir iktidar mevcudiyetini ilelebet muhafaza edememiştir. Yerel seçimler sonuçları, geri dönüşün başladığını göstermektedir. Tam Demokrasinin tesisi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, ekonomik refahın yükseltilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması için yapılan istek ve mücadele karşılığını bulacaktır.

Her şeyin çok güzel olması için, sorumluluk sahibi her vatandaşın özlem duyduğu güzel ortama katkı vermesi dileğiyle…