Çivril Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mavi Konak, 18 – 24 Mayıs Uluslararası Müzeler Haftası kapsamında küçük ziyaretçilerini ağırladı.

TARİHİ KONAK KÜÇÜK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI TARİHİ KONAK KÜÇÜK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI TARİHİ KONAK KÜÇÜK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI TARİHİ KONAK KÜÇÜK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADITARİHİ KONAK KÜÇÜK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Çivril Özel Şahan Masal Diyarı anaokulu öğrencileri, Müzeler Haftası nedeniyle Mavi Konağı ziyaret etti. Çivril mimarisi ve geçmişini yansıtan konak hakkında bilgi alan öğrenciler Belediye Kültür İşleri personeli tarafından ağırlanarak müzeler haftası konusunda bilgilendirildi.

Öğrencilerin Kültürel değerleri ve Çivril’e dair yaşantıyı yerinde görerek öğrenmesinin önemli olduğunu belirten okul müdürü Sertan Şahan “Müzeler Kültür hazinelerimiz. Müzeler Haftası dolayısıyla öğrencilerimize ilçemizin tarihi yapılarından Mavi Konak’ı göstermek istedik. Çivril Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğü bünyesinde bulunan Konak’ta bir gün geçirdik. Öğrencilerimiz konakta gezerken o dönem Çivril hayatı ve sosyal yaşantısı ile konak hakkında bilgiler aldı” dedi.

Öğrencilerin konak gezisi ile ilgili Çivril Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede ise Mavi Konak’ın gün içinde öğrenci gruplarına ve misafirlere açık olduğu ifade edilerek “Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Çivril Belediyesine devredilen Çivril Mavi Konak 2022 yılı itibari ile ilçemizde eğitim gören öğrenciler tarafından ziyaret edilmektedir. Konak hafta içi öğrenciler ve misafirlerini ağırlamakta. Çivril’e dair el ürünleri ve konağı görmek isteyenleri ağırlamaktan mutlu oluyoruz. Müzeler haftası dolayısıyla Anaokulu öğrencilerimizi ağırlamaktan ayrıca mutlu olduk” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi