Denizli Valiliği ve Çivril Belediyesi tarafından Bayat tarihi Camisinde başlatılan yenileme çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 1 ay süren çalışmamalarda cami ve mescit kısmı aslına uygun hale getirildi.

Çivril’in tarihi değerlerinden Bayat Caminde 1 yıl önce başlayan çalışmaların son dönemine girildi. Duvarları, çatısı ve mescit kısmı yenilene caminin duvar süsleme ve işlemeleri yapılıyor. Aslına uygun halde yenilenen caminin zarar gören çatısı aslına uygun şekilde ahşap ve toprakla kapatıldıktan sonra kiremit ile örtülürken duvarları da kerpiç ile sağlamlaştırıldı. Cami içindeki duvarlarda bulunan kalem işleri ve süslemeler ise uzman arkeologlar tarafından yeniden boyandı. 1520 – 1560 yıllarında yapıldığı tahmin edilen cami için Denizli Valiliği ve Çivril Belediyesi tarafından 1 Milyon 232 Bin 047 lira ödenek ayrıldı.

Yenileme çalışmalarının 6 ay sürmesi planlanan caminin yaşanan gecikmelerden dolayı 8 ay da tamamlanması planlanırken yenileme çalışmalarının Şubat 2022 de tamamlanması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi