Çivril Bayat mahallesindeki tarihi cami yenilenerek ibadete açıldı.

Çivril Belediyesi, GEKA ve Denizli Valiliği tarafından yenilenen cami, Kadir Gecesi cami bahçesinde verilen iftar yemeğinin ardından kılınan teravih namazı ile yaklaşık 160 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

2021 yılında başlayan restorasyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırılan Bayat Cami yıkılan çatı ve duvarları aslına uygun yeniden kerpiçle yapılırken iç süslemeleri de aslına uygun şekilde yeniden boyandı. Yaklaşık 8 ay süren çalışmalarda miladi 1289 yılında yapılan caminin yıkılan mescit ve imam evi de yeniden yapıldı.

Caminin açılış töreninde konuşan Çivril Beleidye başkanı Niyazi Vural Çivril’de bulunan tarihi yapılara sahp çıkmaya devam edeceklerini belirterek “ecdadımızdan kalan tarihi eserlerimizi belirleyerek gerekli bakım ve tamiratlarını yaparak gelecek nesillere aktarmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda yenileme çalışmalarına geçen yıl başladığımız tarihi Bayat camimiz bugün ibadete açmanın ve ecdadımızdan akalan bir eseri daha yok olmaktan kurtardığımız için mutuyuz. Denizli valiliği ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında tarihi Bayat camimiz bugün itibari ile yeniden ibadete açılmıştır. Emeği geçen ve destek verenlerden Allah razı olsun” dedi.

Cami, yapılan duaların ardından kılınan Teravih namazı ile yeniden ibadete açıldı. Bayat Caminin ibadete açılış törenine Çivril Kaymakamı Turan Soğukoluk, Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural Müftü Kadir Küçük, İlçe Emniyet Müdürü Asım Kayacı, ilçe Jandarma komutanı Musa Çırak, protokol STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi