Çivril’in Bayat Mahallesinde bulunan Bayat eski Cami her geçen gün biraz daha yıkılıyor ve tarih yok oluyor.

TARİHİ CAMİ CAN ÇEKİŞİYOR

Geçtiğimiz aylarda birinci cemaat yeri aşırı yağışlar nedeni ile göçmüştü. O dönemde konuya duyarsız kalmayıp manşetten haber yapmamıza rağmen ilgililerin duyarsız kaldığı gün yüzüne çıktı.
Caminin göçmüş olan kısmındaki ahşap malzemelerin toplanıp koruma altına alınması gerekirken Bayat Mahalle Muhtarı Cevdet BAKDUR’dan aldığımız bilgilere göre hiçbir çalışmanın yapılmamış olduğunu öğrendik.

TARİHİ CAMİ CAN ÇEKİŞİYOR
  1. yüzyılın son çeyreğinde yapıldığını bildiğimiz Bayat Cami üzerinden geçen onca depreme, yağışa rağmen günümüze kadar ayakta kalmayı başarmışken ne yazık ki korunamayarak yıkılmaya terk edilmiş durumdadır.
    Özellikle Cami içerisinde yer alan pastel renklerin hakim olduğu duvar desenleri, madalyon diye tanımlanan yazı sitillerinin ve ahşap süslemelerin bulunduğu Cami pek çok teze ve bilimsel makaleye konu olmuştur.
    250 yıllık bir tarihi barındıran ata yadigarı Caminin bu durumu köylünün de içini acıtmaktadır. Yine duyarlı vatandaşlar; “kiliseler restore edilip kullanıma açılırken bizim tarihi camimizin yıkıma terk edilmesi bizleri çok derinden yaralamıştır. Yetkililerden Caminin tüzel kişiliği ile ilgili problemi bir an önce çözmeleri ve tarihi camimizi yeniden ayağa kaldırmalarını istiyoruz.” dediler.
Editör: Haber Merkezi