66 yaşında olan İzzet Kandemir 100 nüfuslu Bayat mahallesinde kahve işletiyor. 1985 yılından bu yana aynı kahveyi işleten Kandemir yağmur ve kar yağdıkça kahvesinde bulunan duvara tarih yazıyor.

Kahveye gelen müşterileri kar hangi ay yağdı, geçen yıl ilk yağmur ne zaman yağdı diye sorduklarında hemen duvara bakıp söylüyor.

Milletvekillerinin de geldiklerinde bu duvara yazı yazarak resim çekildiklerini söyleyen İzzet Kandemir; “66 yaşındayım. 1985 Temmuz ayından beri bu kahveyi işletiyorum. Gelen vatandaş bana inanmıyor. Mesela geçen yıl kar ne zaman yağdı diye soruyorlar. Filan tarihte yağdı diyorum inanmıyorlar. Buraya getirip gösterdiğimde o zaman inanıyorlar. İlk 2009 tarihinden yazmaya başladım. Yani 11 yıl oldu. Boşta kaldıkça yazıyorum. Milletvekillerinden Melike Basmacı ve rahmetli Kazım Arslan geldi. Onlar da kendi isimlerini kendileri yazdı. Hem de fotoğraflarını çektiler. Bundan sonra düğünleri, ölümleri de yazarak yazmaya devam edeceğim. “ şeklinde konuştu.

Duvarda asılı bir diğer mani de ise;

DOSTA DUYURU

“Üstüne farz olmayan işe karışma

Kalkacağın yere oturma

Melaike dahi olsa kadına sırrını verme

Dibi görünmeyen göle girme

Sormadan görmeden para alma

Karışma kimsenin işine

Düşme puşt adamın peşine

Git daima kendi işine”

Tarihin not düşüldüğü kahvehane, mahalleye misafir gelenler için fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirilmesi gereken ilginç bir mekan, Mahalle sakinleri için ise yağmur ajandası görevini görüyor.

Editör: Haber Merkezi