Çakmakçının eleştirilerine sert bir dille karşılık veren Belediye Başkanı Niyazi Vural muhalefeti at gözlüğü takan ve yapılanları görmeyen acizler olarak nitelendirdi.
Başkan Vural’ın “aciz” sözü ve özür dilenmesi istendiğinde sözünün arkasında olduğunu söylemesi meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.
KENDİ ACİZLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR
Meclis toplantısı sonrası başkan Vural’ın sözlerini değerlendiren ve mecliste söylediği sözlerini yineleyen Çakmakçı 2020 yılının Çivril için kaybedilmiş bir yıl olduğunu ifade ederek; “Çivril Belediye Başkanımız Niyaz Vural’ın muhalefete aciz diyerek kendi acizliğini örtmeye çalıştığını düşünüyorum. Doğru söz, işine gelmeyenin zoruna gidermiş, başkanımızın da 2020 yılı boşa geçti dememiz zoruna gitmiş olmalı. Ama ne yazık ki doğru. 2020 yılı içinde Çivril’imize hiçbir yatırım yapılmadı. Birkaç pazaryeri yapmak bir iki dönüm lavanta dikmek yatırımsa bu döneme kadar eski başkanlar tarafından Çivril’e yapılan hizmetlerin adı ne oluyor.”dedi.
SÖZLERİNİ İADE EDİYOR ESEFLE KINIYORUM
Mecliste yaptığı konuşmanın başkan Vural tarafından çarpıtıldığını kaydeden Çakmakçı “Sayın Başkan, “belediye işçilerinin çalışmalarını görmezden geliyor onların çalışmalarına da hakaret ediyorsunuz” diyor ve bizim sözlerimizi çarpıtmak istiyor.”dedi.
Başkan Vural’a seslenen Çakmakçı; “Bizim işçilerle bir sorunumuz yok. Tabi ki onları destekliyor ve takdir ediyoruz. Az kişiyle çok iş yapmaya gayret ediyorlar sayenizde. İktidar sizde, Denizli merkez sizde tutturdunuz bir borç, isçileri destekleyecek yeni işçi alamıyorsunuz, ya da almıyorsunuz. Belki de aciz olduğunuzu siz de biliyorsunuz ve para yok deyip çalışmamak işinize geliyor.
Bize ya da şahsıma yönelik kullanmış olduğu aciz kelimesinin sözlük anlamında “gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük.” Diye geçiyor. Bu tanımın kimi anlattığı çok açıktır. Ömer Seyfettin’in dediği gibi “Aczini bilmek de bir meziyettir.” Sözlerinizi size iade ediyor ve esefle kınıyorum.” Dedi.

BİZİM HAYALLERİMİZE SİZİN UFKUNUZ YETMEZ
Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın “bizim projelere sizin hayaliniz ulaşamaz, bizi izlemeye devam edin” sözlerine de karşılık veren Çakmakçı, “Derler ya; ‘yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır’ diye. Şöyle geriye dönüp baktığımız da 21 ay yani yaklaşık 2 yıl gibi koskoca bir zaman diliminde neler yapıldı da bundan sonra ne yapılacak. Bizim projelerimize sizin hayalleriniz yetmez diyorsunuz ya sayın başkan bizim hayallerimize sizin ufkunuz yetmez. Bizim hayallerimizi gerçekleştirebilecek ya da hayalini kurabilecek vizyonu olmalı insanın. Ufku geniş olmalı. Yapılacak olan ve bizim hayallerimizin ulaşamayacağı projeler Özdemirci mahallesine pazaryeri yapmak gibiyse yandık. Demek ki Çivril’imizin 5 yılı boşa gidecek. Bu gidişle çiçek böcekle bir dönemi kapatacağız.”ifadelerini kullandı.
BELEDİYENİN BORCUNU BİLMİYOR MUYDUNUZ?
Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın belediye borçlarını bahane ettiğini kaydeden İyi Parti Çivril İlçe Başkanı Elvan Çakmakçı; “Sayın başkanım “Bizi izlemeye devam edin” diyorsunuz ya emin olun sizi saniye saniye izliyoruz. Keşke siz de sahaya inseniz ve vatandaşın gözüyle kendinizi bir izleseniz. Asıl at gözlüğü takıp dünyadan bihaber burnunun dikine giden sizsiniz. Çivril’e katma değer sağlayacak ne işi yaptınız? Göreve geldiğiniz günden beri borç edebiyatı yapmaktan başka ne yaptınız? Hangi belediye başkanı belediyeyi borçsuz devralmış şimdiye kadar? Ya da hangi belediye başkanı borç var diye 5 yıl yan gelip yatmış? Siz de borç yapın yeter ki Çivril’e yatırım yapın. Aday olmadan önce meclis üyesiydiniz ve belediyenin borcunu biliyordunuz. Kalkıp başka partiden de değil kendi partinizden olan başkandan bu borcu devralacağınızı bilmiyor muydunuz? Seçim beyanınızda verdiğiniz sözleri hangi parayla yapmayı düşünüyordunuz da bugün parasızlığı bahane edebiliyorsunuz. İşte bunlar acizlik değildir de nedir? Bunun cevabını Çivril kamuoyuna borçlusunuz? Seçim vaadi olarak verdiğiniz sözleri yerine getirmeyi Çivril halkına borçlusunuz? Aldığınız oyların karşılığını Çivril halkına borçlusunuz? Bu borçları ödemediğiniz müddetçe tarih, belediyenin borçlarını değil sizin borçlarınızı yazacaktır.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi