“Allah’ın yardımıyla Nisan’ın yirmi üçüncü Cuma günü, Cuma namazından sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır. Cenabı Hak’tan tam başarıya ulaştırmasını yakarırız.”

İşte bu çağrıdan sonra köylüsünden işçisine, askerinden din adamına kadar, toplumun farklı sosyolojik ve kültürel yapılarına mensup ama vatanın kurtuluşu için ne yapabilirim diye çırpınan tüm vatanseverler ölümü göze alarak Ankara’ya koşmuştur. Bu azim ve kararlılıkla Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 23 Nisan 1920’de, bundan tam 100 yıl önce milletin temsilcilerinden oluşan TBMM açılmıştır. TBMM açılması, kader birliği yapmış, istiklal mücadelesi yapan Türk Milleti için bir dönüm noktasıdır. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağının tescilidir.

Türk milleti için tarihi öneme sahip bugünü Atatürk, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. Bu bayram, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Atatürk, bugünü neden çocuklara ithaf ettiklerini de şu ifadelerle açıklamıştır:

“Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.”

Bu önemli günde çocuklarımıza Büyük Önder Atatürk’ü, ilke ve inkılaplarını, onun ülkemize sağladığı kazanımları, çocuklara verdiği önemi anlatalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu büyük küçük hepimiz evlerimizden taşıralım.

Başta çocuklarımız olmak üzere Denizlimizin ve Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Saygılarımla

İYİ Parti Denizli İl Başkanı

Hasan AKGÜN

Editör: Haber Merkezi