KAYMAK YAPSAK DA MI SATSAK

PEYNİR YAPSAK DA MI SATSAK

Çivril Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısına, manda sütünün kaymak mı yoksa peynir mi yapılması gerektiği konusu damga vurdu.

Meclis toplantısında yapılan gündem dışı konuşmaların ara başlıklarından biri de Çivril Belediyesi Manda Çiftliğiydi.

Meclis üyeleri, Çivril Belediyesi manda çiftliğinde üretilen sütten, “kaymak mı yapmalı? Peynir mi yapmalı? Kaç kilo sütten kaç kilo kaymak elde ediyor?” gibi sorulara cevap aradı.

ÇİVRİL BELEDİYESİ MANDIRA KURDU

Meclis toplantısında İyi Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren, Çivril Belediyesinin herkesten gizlediği bir mandıra kurduğunu söyledi.

Aldığı gündem dışı sözle camız çiftliğinin zarar ettiğini ve gizli proje olarak Çivril Belediyesi tarafından mandıra kurulduğunu ifade eden İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Eren “Belediyemizin yapmaya çalıştığı tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde de takım elbise ile traktör üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmemize rağmen başarılı olamadık. Camız çiftliği örneğinde olduğu gibi zarar etmeye devam ediyoruz. Camız sütü elimizde kaldı peynir olarak değerlendiriyoruz. Peynir yapımından da anladığınız üzere herkesten saklanan gizli bir proje var adı ‘Mandıra’. Merak ettiğim bir şey var camız çiftliği ve mandıra ortak akılla mı yapıldı. Ortak akıl ile değilse belediyeyi kimin aklı maddi zarara soktu bunu Çivril halkının bilmesi gerekiyor.”dedi.

ÇİVRİL DIŞINDA HER YER TAKDİR EDİYOR

Çivril Belediyesinin yaptığı işlerin Çivril dışında her partiden takdir gördüğünü vurgulayan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Çivril Belediyesinin yaptığı iş ve işlemleri küçümseyerek bir yere varamazsınız. Manda çiftliğini, gittiğimiz toplantılarda Cumhuriyet Halk Partili, İyi Partili, Ak Partili, Milliyetçi Hareket Partili bütün belediye başkanları güzel bir proje deyip anlatırken sizin burada bunu küçümsemeye çalışmanıza bir anlam veremiyorum. Bakanlığın da destekleyeceği örnek bir proje sergiliyoruz.” Dedi.

Üretimin Çivril de yapılmasına rağmen fabrikaların başka ilçelerde kurulmuş olduğunu ifade eden Başkan Vural, “Bizim bu işe başlamadan önce başından beri hep söylediğimiz şey özel sektöre rol model olmaktı. Denizli ilçeleri içerisinde en fazla süt üretimi bizde, çekirdek bizde, mısır bizde, hayvansal üretim bizde ama neden bunun sanayisi biz de kurulamıyor diye hep serzenişte bulunduk. Meyve bizde fabrika Çal Akkent’te kurulmuş. Çekirdek bizde kurutması Dinar da kurulmuş. Sütün yoğunluğu yine bizde ama bir mandıramız yok. Biz belediye olarak yaptığımız projelerde özel sektöre model olması açısından bu tarz işletmelerin kurulmasına öncülük ediyoruz.

MANDIRA FAALİYETE GEÇTİ

Çivril Belediyesi Kent Hizmetleri Şirketi tarafından kurulan küçük bir mandıranın faaliyete geçirdiğini açıklayan Başkan Vural, “Belediye şirketimiz tarafından kurulan mandıramızda camız sütlerimizi peynir haline getiriyoruz. Bir gıda teknikeri ve bir veterinerimizin de olduğu mandıramızda son derece hijyenik ortamda üretim yapıyoruz. Merdiven altı fason üretim yapmıyoruz yani önümüzdeki günlerde hep birlikte ziyaret edebiliriz. Sağlıklı ortamda üretilen manda peynirlerimizin fiyatı da uygun belediyemiz akaryakıt istasyonu marketinde de satış noktamız var.

Yani bu tarz faaliyetleri Çivril dışında her yer takdir ederken biz maalesef Çivril Belediye meclis üyelerine bu konuyu anlatamadık bu da bizim kabahatimizdir diye düşünüyoruz.”dedi.

SÜTÜ PEYNİR Mİ YAPALIM KAYMAK MI?

Yapılacak işlerin meclis üyeleri ile paylaşılmadığını, iş yapılıp bittikten sonra meclisin haberi olduğunu belirten Millet İttifakı meclis üyelerinin “çiftlikten camızlar geliyor öyle haberimiz oluyor, mandıra kuruluyor sonradan öğreniyoruz.” Demesi üzerine Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural “camız sütünü peynir mi yapalım kaymak mı?” sorusunu sordu.

Kaymakla marka olalım diyen meclis üyelerine, kaymağın zahmetli ve çok sütten elde edildiğini söyleyen meclis üyeleri eklendi. Camız çiftliğinden kaç kilo süt elde edildiği sorusuna kaç kilo sütten kaç kilo kaymak, peynir elde edildiği soruları da eklendi.

Uzun tartışmaların ardından camızın sütünden, kaymak mı, peynir mi yoksa sadece süt olarak mı faydalanmak gerektiği konusunda bir anlaşmaya varılamadan konu noktalandı.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından 2 maddeden oluşan gündem görüşülüp oylandı.

Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın başkanlığında yapılan Çivril Belediyesi Kasım Ayı Olağan meclis Toplantısı 07 Kasım 2022 Pazartesi günü meclis salonunda yapıldı.

Toplantıya, Ak Partili meclis üyeleri, Turgay Bilgin, Özkan Avcı, Zeynep Merve Kutlu, Alaeddin Yalçın, Erhan Eren katılmazken CHP meclis üyesi Gönül Emre mazeretinden dolayı katılamadı.

Editör: Haber Merkezi