Çivril’in 11 mahallesinden süt toplayan Göksenin Çankaya süt üreticilerini yemekte ağırladı.

Yemekte bir araya gelen süt üreticileri ortak sorunlarını konuşup çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Savran, Karayahşiler, Kocayaka, Bekirli, Sökmen, Kızılcasöğüt, Yalınlı, Karamanlı, Sundurlu, Seraserli ve Yamanlar mahallelerinden 4 yıldır süt toplayan Göksenin Çankaya süt üreticilerini akşam yemeğinde ağırladı. Geleneksel hale gelen akşam yemeği buluşmalarında süt üreticilerini mandıra ve yem firması yetkilileri ile bir araya getiren Çankaya yemeğin amacının, üretici, mandıra ve yem tedarikçisini bir araya getirerek herkesin beklenti talep ve sorunlarına ortak akılla çözüm bulmak, kaliteli ve çok üretim yapmanın yollarını tartışmak olduğunu söyledi.

SÜT ÜRETİCİSİ YEMEKTE BULUŞTU SÜT ÜRETİCİSİ YEMEKTE BULUŞTU

Düzenledikleri Yemekle, süt üreticisine değer verildiğini belirten Çankaya “süt toplama merkezi kurduğumuzda, yıllardır süt üreticilerinden sadece sütünün alındığını gördük. Bu işe direk katkı yapan paydaşlar birbirini hiç görmemiş, mandıranın isteğini, beklentisini süt üreticisi bilmiyor. Süt üreticisinin talebini yem fabrikası anlamıyor. Biz geçen yıl sütünü aldığımız çiftçilerle, mandıra sahiplerini ve yem firması yetkililerini yemekte bir araya getirdik. Teori ile pratiği yemek masası etrafında birleştirerek herkesin beklenti ve ihtiyaçlarını ilk ağızdan dinlettirdik. Geçen yıl yapılan yemeğin geri dönüşleri çok verimli oldu. Bu yıl ki yemekte daha fazla süt üreticimiz ile buluştuk. 11 mahalleden sütü üreticimiz, misafirlerimiz Önallar ve Hisar mandırası ile Abalıoğlu yem fabrikası yetkilileri ile görüştü. Fikir aldı, öneri sundu. Verimli ve güzel bir akşam oldu” dedi.

Yemeğe iştirak eden ve süt üreticileri ile bir araya gelen Önallar ve Hisar mandıra yetkilisi Alptuğ Önal da gecenin, firma ve süt üreticileri adına verimli bir organizasyon olduğunu belirterek “iki yıldır Göksenin Çankaya vesilesi ile Çivril bölgemizden süt tedariki yaptığımız üreticilerle bir araya geliyoruz. Her iki taraf içinde verimli bir toplantı oluyor” dedi.

Üretici, mandıra ve yem fabrikası yetkililerinin karşılıklı sohbetleri ile devam eden gece, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi