Çivril’den süt toplayan bir mandıra süt üreticileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Gürpınar’da yapılan yemeğe Karayahşiler mahallesindeki süt üreticileri katıldı.

Çal’da faaliyet gösteren bir mandıra Çivril Karayahşiler mahallesindeki süt üreticileri ile yemekte bir araya gelerek üreticilerin sorun ve taleplerini dinledi. Yemeğe firma yetkilisi olarak katılan Hüseyin Poslu “süt üreticilerini destekleme ve her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Düzenlenen yemekli toplantı sonrası bilgilendirme yapan Hüseyin Poslu yemekle süt üreticilerine bir nebze de olsa moral vermeye çalıştıklarını belirterek “yaşanan salgın sonrası her sektörde olduğu gibi süt üreticileri de etkilendi. Arkasından döviz kurlarındaki ani artışlar ve yem mazot fiyatlarına yapılan zamlar üreticiyi zorladı. Birçok üretici süt üretimini bırakmaya süt ineklerini kesime yollamaya başladı. Biz mandıra olarak ekonomik olarak zor günler geçiren süt üreticilerimizin yanında olmaya ve moral vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda böyle bir yemek düzenleyerek üreticilerimizle bir araya geldik istek ve taleplerini dinledik sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık” dedi.

Son dönemlerde dolar ve dövizdeki düşüşün mazot ve yem fiyatlarına yeterince yansımadığını belirten Poslu “dövizdeki düşüş petrol ve yem fiyatlarına çok fazla yansımadı. Yemin torbasında 50 lira mazotta da cüzi bir düşüş oldu ancak yeterli değil. Ama düşüş üretici için can suyu oldu. Mazot ve yem fiyatları uygun olsa süt üreticiliğine ilgi artar, ilginin artması köyde yaşamı olumlu etkiler. Ürettiği sütü değerinde satan üretici daha istekli üretim yapar, emeğinin karşılığını alınca da sürekli yatırım yapar” dedi.

Yemek konuşma ve taleplerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi