Gezip görülecek, keşfedilecek o kadar çok ilçesi, köyü, kasabası var ki. Başta Çivril olmak üzere her köşesi bir cennet.

Denizli’nin kuzeyinde yer alan Güney ilçesi harika doğasıyla insanları kendisine hayran bırakıyor. Adıgüzel barajı ve Güney şelalesi tabi ki en gözde yerler. Yollarının dik ve engebeli olması dışında Güney yaşanabilir bir ilçe. İnsanları cana yakın, misafirperver ve cana yakın.

Adıgüzel barajında geçmiş yıllara oranlar her yerde olduğu gibi kuraklıktan etkilenmiş ve su debisi azalmış. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Acilen başta Çivril’de olmak üzere vahşi sulama bırakılmalı ve damlama sulamaya geçilmeli. Yoksa kendi elimizde suyumuzu yok edeceğiz ve su savaşları çıkacak. Menderesin kıvrıla kıvrıla aktığı Dinar, Suçıkan, Işıklı, Çal, Adıgüzel Barajı, Sarayköy ve Aydın daha sonra Ege Denizine dökülüyor.

Güney şelalesinde de su azalmış ama hala cezbedici güzellikleri insana huzur veriyor.

Denizli verimli tarımsal alanlarıyla adından söz ettiren şehirdir. Başta Serinhisar leblebisi ticarette önemli bir gelir kaynağıdır. Bunun dışında tekstil,doğal taş ve mermer şehir için alternatif gelir kaynakları gelir. Son dönemde oldukça popüler olan lavanta tarlalarının varlığı da şehre ekonomik bir değer katıyor. Başta Çivril, Gözler, Merkezefendi olmak üzere birçok ilçede dikildi.Yerli ve yabancı turist için cazibe merkezi olan Denizli eşsiz güzellikleriyle turizm, tarım ve sanayi açısından ülkemizde önemli bir değerdir.

GÜNEY ŞELALESİ

Güney Şelalesi, Denizli ili Güney ilçesi Cinlere Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Güney ilçesinin yaklaşık 4 kilometre güneyinden geçen Menderes Nehri’nin kenarındadır. Şelale doğal güzelliği bakımından görülmeye değer yerlerdendir. Denizli’ye 70 kilometre uzaklıktaki gizli cennet, Birinci Derece Doğal Sit Alanıdır. Güney ilçe merkezinin 3 kilometre uzağında yer alan Cindere Dağı yamaçlarından çıkan su kaynaklarından beslenmektedir. Büyük Menederes Nehri’ne yaklaşık 20 metre yüksekten nazlı nazlı dökülen şelale suyu kireçlidir ve bunun sonucu olarak da şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getirmektedir. Gün doğumundan akşama dek izlenmesi gereken Güney Şelalesi gelin duvağı tül perde, yelpaze biçiminde zümrüt yeşili kadife görünümlü yosunlar üzerinde süzülen su damlaları yıllarca süren akışıyla sarkıt dikitleri olan Damlataş Mağarası oluşturmuştur, şelale akış seti içinde oluşan mağara içinde yüzülebilen derinlikte bir de göl saklamaktadır. “Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü”