SULAMA SEZONU ÖNCESİ ÇİFTÇİYE BÜYÜK MÜJDE

Tarımsal Sulama ücretine %50 destekleme verilecek. Karar Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar ile tüm sulama birliklerine gönderildi.

Yapılan son zamlardan sonra çiftçilerin en büyük sorunlarından biri olan tarımsal sulama fiyatlarında indirim yapılması kararı alındı.

Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul alınan kararın Çivrilli çiftçi ve üreticiler için can suyu olduğunu belirterek “son bir aydır DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Milletvekilleri ile yaptığımız görüşmeler bugün Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde ile amacına ulaştı. İnşallah bu müjdeli haber çiftçimize büyük moral verecek” dedi.

Sulama sezonu öncesi alınan karar ile çiftçilerin üretim maliyetlerinin ciddi bir azalma göstereceğini belirten Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul “oda olarak üreten ve çalışan çiftçilerin her zaman yanında olmaya devam ettik. Sezon öncesi sulama ücretlerinin yarıya düşürülmesi çiftçimiz için büyük bir müjde oldu. Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltmak için gerekli olan tüm adımlar kararlılıkla atılıyor. Tarımsal üretimin güçlenerek sürmesi, tarım sektörünün daha güçlü geleceğe ilerlemesi çok önemli. Bu bağlamda Çivril Ziraat Odası olarak elimizden gelen gayreti göstermeye, çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sulama indiriminden faydalanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması gerektiğini belirten Mehmet Özkul “açıklanan bu indirimden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin ÇKS kaydı olması ve daha önceki dönemlerden sulama borcu olmaması gerekiyor. ÇKS kaydını yaptıran ve borcunu ödeyen çiftlilerimizin sulama birlik ve kooperatiflerine ödeyecekleri su hizmet bedelinin yarısını devletimiz, çiftçilerimiz adına karşılayacak. Alınan kararla 2023 yılı su kullanım hizmet bedeli bir önceki yılın seviyelerinin altına inmiş oluyor. Çiftçilerimize hayırlı olsun, bereket getirsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi