3 ve 7 ekim de yapılan Belediye Meclis toplantıların da gördüğüm kadarıyla siyasi partilere tavsiyem önümüzdeki dönem Meclis üyelerini belirlerken Mühendis,Avukat, Mali Müşavir gibi meslek mensuplarından da mutlaka seçilecek yerlerde yer verin, çünkü kendi konularına hakim olarak araştırma ve sorularla konuşmaları daha aydınlatıcı oluyor.

Çivril de Doğalgazın Ön caddeye verilip arka caddeye verilmeyen veya bir bölgeye gelip o bölgenin kısmen doğalgaz gitmeyen yerlerinin faturası Belediye başkanına kesiliyor. Belediye doğalgaz gelip o bölgenin kısmen gelmeyen yerlerine Firma ile görüşüp en azından kazım çalışmasında vs. işlerde yardımcı olsa bu eksiklik giderilse deniliyor. Sayın Niyazi Vural’ın Doğalgaz gelip kısmen gelmeyen yerlerden başı çok ağrıyacak gibi görünüyor demiştim. Sayın Vural 3 Ekim Pazartesi günü yapılan toplantıda Belediye binamızın karşısından doğalgaz geçti biz Belediyeye dahi doğalgaz alamadık diye savunma yaptı.

Çivril’in Kaymakamdan sonra sorunların çözüm odaklı makamı Belediye başkanlığıdır. Sayın Vural siz yakınırsanız vatandaş ne yapsın. Siz Çivrilli vatandaşın oyunu alarak o makama seçildiniz. Çivril’in sorunlarına da çözüm bulmak sizin göreviniz. Doğalgaz şirketi Ticari olarak kendi bütçesine göre ölçüm, çizim yapıp kazı yapıyor siz Belediye başkanısınız Yetkililerle görüşüp sorunlara çözüm bulmak yerine Belediyeye dahi doğalgaz alamadık diyemezsiniz.

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatinde; Çok konuşma, boş konuşma, kem konuşma. insan ölür eseri kalır. Gidenin değil, bırakmayanın ardından ağlamalı. Bırakanın da bıraktığı yerden devam etmeli. Güceniklik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana demiştir.

Doğalgaz için döşenen ana hat boruları 10-15 cm evlere gelen borularda su borusu kalınlığında, kazılan yerlerin genişliği 70-80 cm bu Milli servetin israfı değilmi? İlk anlaşma yapılırken kazım kepçelerinin başlıkları daha ensiz olsa kazımlar 25- 30 cm kadar yapılsa hem yollar daha az bozulur hem yapımları daha kolay olmazmıydı? 100 km ilerideki Sandıklıda asfaltlar için gelen makine 25 cm genişliğinde asfaltı kesip borular döşendi ölçüm bakım bitince üstleri hemen asfaltla kapatıldı bu Çivril de yapılamazmıydı ? Kazım yapılan mahalleler Toz toprak içinde kalarak her gün dua etmezlerdi.

Ne yazık ki toplum olarakta ayrıştık,Tozdan şikayet edince doğalgaz geldi daha ne istiyorsunuz diyenler olduğunu görünce aklıma bir fıkra geldi; Bir zamanlar Bir beldenin başkanı bütün yolları 24 ayar altından yapacağım der ve 14 ayar altından bütün yolları yapar. Yollar 24 ayar değil 14 ayar altından yapıldı diyenlere yolları altından yaptık yine de beğendiremedik diye dert yanar. Çivrilliler olarak bizde doğalgaz geldi, susalım, toz topraktan şikayet etmeyelim. Sonra yetkililer kızıyor.

Esen kalın…