Denizli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında alınan karar ile Denizli 2020 yılında suyu zamlı kullanacak.

Milletvekili Yasin Öztürk Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ve karara evet oyu veren meclis üyelerini kınadı.

  • SU ZAMMINA TEPKİ ÖZTÜRK’TEN GELDİ

SUYA %50 ZAM YAPILDI

31 Mart yerel seçiminden önce seçim vaadi olarak; bu yıl suya zam yok diye söz verenlere seslendiği

yazılı açıklamada Öztürk; “ Köprüyü geçtikten sonra, önce Temmuz 2019’da zam yaptılar. Şimdi de bugün 2020 için su tarifelerini yeniden revize etme bahanesiyle bir daha zam yaptılar.

Merkez ilçelerimizde (Pamukkale ve Merkezefendi) 0-15 metreküp için 2.90 TLolan tarifeyi, Temmuz’da 3.50 TL’ye, şimdi ise 4.20 TL’yeçıkararak toplamda yüzde 44.83, diğer 17 çevre ilçemizde ise 0-15 metreküp için 2.00 olan tarifeyi,önce 2.40’a şimdi ise 3.00’e çıkararak toplamda yüzde 50 zam yaptılar.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN SUYUNU ÇALDILAR

Kurnazlık ederek vatandaşın suyuna hem zam yapıp hem de vatandaşın 3 metreküp suyunu çaldıklarını ifade eden Öztürk;” Ayrıca ilave şark kurnazlığı yaparak ilk dilimi, kademeyi 0-15 metreküpten, 0-12 metreküpe düşürerek yüzde 25 gizli zam yaptılar ve vatandaşın 3 metreküp suyunu daha çaldılar.”dedi.

ALLAH’TAN KORKUN

Yaptığı yazılı açıklamanın sonunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve su zammına evet oyu veren meclis üyelerini sert bir dille eleştiren İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk şu ifadeleri kullandı; ” Bu konuda Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz sonuna kadar mücadele edip ret oyu vermişlerdir. Meclis üyelerimizi kutluyorum ve ülke genelinde yüzde 8.85 enflasyon açıklanmasına rağmen, yüzde 50 açık, yüzde 25 gizli zamma “evet” diyen Meclis üyelerini ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ı vatandaşlarımıza ve Allah’a havale ediyorum. Vatandaştan korkmuyorsunuz bari Allah‘tan korkun.”

Editör: Haber Merkezi