Dört dönem ilçe başkanlığı yapmış olan mevcut başkan Zühtü Arslan beşinci dönem başkanlık için kolları sıvadı.
Kongre öncesi gazetemize konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Zühtü Arslan; “Pazar günü ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Bizzat kendim giderek ilçemizde bulunan siyasi parti ilçe başkanlarını kongremize davet ettim. Kongremize il ve ilçelerden de misafirlerimiz gelecek. Yoğun bir katılımla kongremizi gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Arkadaşların ortak kararı ile yeniden ilçe başkanlığına adaylığımı koydum. Ben gençlerin bayrağı devralmasını istiyordum ama bir dönem daha ilçe başkanlığı görevini benim yürütmemi istedir. Bize görev verildiği müddetçe partimiz için elimizden gelen gayret ve özveri ile çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
AYASOFYA AÇILACAK
Ayasofya’nın cami olarak kullanıma açılmasını da değerlendiren Arslan; “Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 86 yıllık sevdamız gerçekleşti. Ayasofya’nın maksadına uygun olarak yeniden camiye dönüştürülmesi kararlaştırıldı. İnşallah 24 Temmuz Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak.
Bundan sonra Ayasofya’ya biletle değil abdestle gireceğiz.
Ecdadımız Fatih, zalim ve sömürgeci Bizans’ı yıkarak Konstantinopolis’i fethetti. Orayı ‘İslambol’ haline getirdi. Fethin şükrü olarak da Ayasofya’yı ilk Cuma’da camiye çevirdi. Ayasofya 481 yıl cami olarak hizmet verdi. Ayasofya Açılacak. Fetih sevdalıları 86 yıldır hiç ümitsizliğe düşmediler adaletin yerini bulacağına inandılar. Necip Fazıl 1965’te Sultanahmet’teki Ayasofya mitinginde Müslüman gençliğe müjde verdi. ‘Ayasofya Açılacak’ hem de öylesine açılacak ki kaybedilen bütün manalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak. Ayasofya fethin sembolüdür. Sultan Fatih’in vakfıdır. Kıyamete kadar cami olarak kullanılsın.” ifadelerini kullandı.
BU BERABERLİK SÜRDÜRÜLMELİ
Ayasofya’nın camiye çevrilmesinde iktidar ve muhalefetin birlikte hareket ettiğini ifade eden Arslan, “Ayasofya’nın camiye çevrilmesi konusunda iktidarıyla muhalefetiyle tam bir konsensüs oluştu. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu beraberlik sürdürülmeli. 83 milyonluk güçle Mescidi Aksa’yı da özgürlüğüne kavuşturabiliriz. El birliği ve gönül birliği ile batıdan gelebilecek tepkileri daha kolay göğüsleriz.
Ayasofya milletimizin kabul olmuş duasıdır. Bu vesile ile dün ve bu gün emeği geçen herkese Saadet Partisi Çivril İlçe teşkilatı olarak teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
Arslan sözlerini Ahmet Hakan Karagül’e ait Ayasofya şiirinden bir bölüm okuyarak sonlandırdı.
“Mihrabın minberin şen olsun artık
Her vakit müminlere yol olsun artık
Mihrabın minberin şen olsun artık
Her vakit müminlere yol olsun artık
Bir bayram namazı kılınsın artık
Kırılsın zincirlerin ey Ayasofya’m”

Editör: Haber Merkezi