İYİ parti Meclis üyesi Koray Eren geçen hafta gazetemiz aracılığı ile gündeme getirdiği Millet Bahçesi çalışmaları hakkında belediyeden cevap gelmediğini belirterek sorusunu yineledi: BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI MI?

Işıklı’da devam eden çalışmalarda Belediyeye ait makine ve işçilerin çalıştırıldığını iddia eden İYİ Parti meclis üyesi Koray Eren, belediyeden kamuoyunun tatmin edecek cevapların bir an önce verilmesini istedi.

Geçen hafta gündeme gelen Millet bahçesi çalışmaları hakkında Belediye başkan yardımcısı Latif Selçuk ve başkan Niyazi Vural’ın kamuoyunu bilgilendirmesini isteyen Koray Eren “Belediyeye ait kamyonlar müteahhit için çalıştı mı, personel hafta sonu izinli olması gerekirken millet bahçesine gönderildi mi” diye sordu.

BİZ ŞİKAYET ETMEDİK ÇİVRİL’İN HAKKINI SAVUNDUK

Latif Selçuk’un çıkan haberlerden sonra konuya açıklık getirmek yerine olayı politize ettiğini ve AK parti ilçe yönetiminden sosyal medya paylaşımının altına yorum yaparak destek istediğini belirten Koray Eren “Latif Selçuk kendisini şikayet ettiğimizi çalışmalara engel olduğumuzu iddia ederek AK partililerden yorum yaparak destek istemiş. Biz şikayet etmedik. Çivril’in hakkını savunduk” dedi.

Meclis üyesi olarak belediye ve Çivril’in menfaatlerini korumak zorunda olduklarının altını çizen Koray Eren “inşaat sahasında Çivril belediyesine ait araç ve personel var. Herkes gibi bizde bir an önce Işıklı’nın hak ettiği güzelliğe kavuşmasını istiyoruz ancak bunu yaparken de Çivril’in haklarını korumak zorundayız. İhaleyi alan müteahhittin kamyon ve personelinden fazla belediyenin kamyon kepçe ve işçisi orada çalışıyorsa biz bunu sormak zorundayız. İşi müteahhit aldı işçiliği biz mi yapıyoruz diye sorarız. Eğer biz kendimiz yapabiliyorsak bunca yıl neden bekledik neden müteahhitte 35 milyon verdik deriz” dedi.

ÇALIŞMAYA DEĞİL YANDAŞLIĞA KARŞIYIZ

Haberin çıkmasından sonra başkan yardımcısı Latif Selçuk’un konuyu farklı yerlere çekmeye çalıştığını ve Millet ittifakını yapılan işlere karşıymış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Eren “biz Çivril için yapılan çalışmalara karşı değiliz. Bilakis Çivril için bir şeyler yapılmasını onlardan daha çok istiyoruz. Onlar tavuk çiftliği hibesi peşinde koşarken biz Çivril için neler yapılmalı derdindeyiz. Işıklı 15 yıldır kaderine terk edildi. Seçime yaklaşırken de çalışma başlattılar. Doğaya uygun bir proje yaptık dediler her yeri beton yaptılar. Denetleyen yok bakan yok. İşlerin başında Latif Selçuk var. Yüklenici firma yetkilisi ile hem inşaat yapıyorlar hem manda çiftliği kuruyorlar. Müteahhittin kamyonu yoksa belediyeden geliyor. Homa’dan çakıl taşı çekiliyor. Ağrıdan muş tan manda geliyor. Biz yapılan işlerin herkesin gözü önünde olmasını istiyoruz. Bizi işlere karşı çıkıyor gibi göstererek kendi seçmenine ve Çivril’e yalan söylüyorlar. Latif Selçuk çıksın açıklasın kaç kamyon müteahhittin emrine verildi” dedi.

TARİHİ ALANA ZARAR VERDİLER

Birinci derece sit alanı olan Akgöz mevkiinde devam eden çalışmalarda tek denetleyicinin Latif Selçuk olduğunu belirten Eren “ Latif Selçuk ne TOKİ’nin ne de vakıflar müdürlüğünün projelerini biliyor anlıyor. Kafasından köylü mantığı ile çalışmaları yürütüyor. Taş döktüğü alanın altında bir tarih yatıyor ama orada silindir gezdiriyor. Su kaynaklarının olduğu yere beton döküyor. Ne belediyeden ne de TOKİ’den yapılan işi denetleyen var. Kamyonların kepçelerin hatırına müteahhidi istediği gibi çalıştırıyor” dedi.

Bir çok konuda olduğu gibi Millet bahçesi çalışmalarında da AK parti zihniyetinin biz yaptık oldu düşüncesi içinde olduğunu belirten Koray Eren “kendileri çalıp kendileri oynuyor. Çivril’de hiç kimsenin yapılan işlerden haberi yok. Yaptık oldu düşüncesindeler. Işıklı’da yapılacak bir hatanın geri dönüşü olmaz. SİT alanı olduğu için çalışmalar çok dikkatli ilerlemeli. Ama biz maalesef binlerce yıllık tarih üstünde silindir gezdiriyoruz” diyerek tepki gösterdi.

KÜSTÜM OYNAMIYORUM DERSE ŞAŞIRMAYIN

Latif Selçuk’un siyasetçiden çok çocuk gibi davrandığını ifade eden Eren “siyasetçi memleketinin menfaatini düşünür. Cebini ve çıkarını değil. Müteahhitle manda işi yaptı diye memleketini göz göre göre zarar uğratmaz. Biz bunları soruyoruz. Çivril zarara uğratıldı mı diyoruz. Sormayalım mı? Çivril’i size ve yandaşlarınıza mı bırakalım? Siyasetçi soru sorulunca küsmez, partisine gidip bana sahip çıkın demez. Onu diyen yarın ben küstüm yokum da der. Mesele burada Çivril’in menfaat ve çıkarları” dedi.

Editör: Haber Merkezi