Asil Onay Gümüş 1996-2000 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Çivril İlçe Başkanlığında görev aldı. Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisine hizmet eden Asil Onay Gümüş bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Yaklaşık on beş gün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

29 Kasım Cuma günü Yeni Camiinde kılınan cenaze namazına Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Ayrıca cenazeye katılamayan Adnan Keskin de çelenk gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba yaptığı paylaşımda; “Güzel bir insanı uğurladık. Tanıdığımız, sohbet ettiğimiz, merhaba başkanım dediğimiz, bizler için ağabey, baba, dost. Adı gibi ASİL, soyadı gibi kıymetli güzel insandan üzücü bir haber aldık; en az önceki kayıplarımız kadar üzücü.Güzel insanları, onlara yakışır şekilde güzellikler içinde uğurlamak için Çivril’imizdeydik. Asil Onay Gümüş; hepimizi bir araya toplayarak ne kadar büyük bir insan olduğunu bir kere daha gösterdi.Ailesine, yakınlarına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Toprağın bol, mekanın cennet olsun.” Dedi.

Kılınan cenaze namazından sonra Asil Onay Gümüş Çivril mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Biz de kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi