Merkezefendi Belediyesi bünyesinde üretilen mamalar soğuk havada sokak hayvanlarının imdadına yetişti. 2010 yılında kurulan ve sokak hayvanlarının mama, barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayan Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği bağış olarak topladığı mamalar ile hayvanları besledi.

Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Merkezefendi Belediyesinin bağışladığı mamaları parklara bıraktı. Soğuk havada sokak hayvanlarının beslenmede zorluk yaşadığını belirten dernek başkan yardımcısı Serap Sofulu “soğuk havalarda sokak hayvanları mama ve yiyecek bulmada zorlanıyor” dedi.

Merkezefendi Belediyesi bünyesinde bulunan Pet Kafe ve Mama üretim tesisi, Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğine mama desteği verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ile iletişime geçen Dernek yönetimi Belediye tarafından bağışlanan mamaları ilçe genelinde bulunan parklara bıraktı. Mamaların dağıtımını yapan dernek başkan yardımcısı Serap Sofulu ani düşen hava sıcaklığı nedeniyle hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını belirterek “Mart ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıkları özellikle akşam saatlerinde eksi derecelere düşüyor. Buda sokakta yaşayan hayvanların özellikle de kedilerin mama bulamamasına neden oluyor. Dernek olarak Merkezefendi Belediyesi ile iletişime geçerek başkan yardımcısı Fatih Coşkun’dan mama desteği istedik. Merkezefendi Belediyesinin Türkiye’ye örnek olan pet Kafe ve Mama üretim tesisinde yapılan mamalardan Çivril’e gönderdi. Bizde dernek olarak gelen mamaları parklara bıraktık” dedi.

Sokak Hayvanlarının mama ihtiyacının yıl içinde devam eden bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Sofulu “sokak hayvanlarının mama ihtiyacı yıl boyu devam ediyor. Dernek olarak hayırseverlerin desteği ile bu ihtiyacı çözmeye çalışıyoruz. Özellikle ev ve işyerlerinden ricamız ekmek ve yemek fazlalıklarınızı lütfen hayvanların tüketebileceği noktalara bırakın” dedi.

Editör: Haber Merkezi