Kaymakam Hasan Akbulut başkanlığında ilçe seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, seçime girecek 9 siyasi partinin ilçe başkanları katıldı.

Kaymakam Hasan Akbulut toplantıda yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur içerisinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü esasları çerçevesinde yapılacağına inandığını belirtti.
Çivril’de teşkilatı bulunan ve seçimlere katılacak olan siyasi parti temsilcilerinin görüşlerinin aynı ortamda alınması ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının hatırlatılmasının Çivril’de güvenli ve huzurlu seçim ortamına katkı sağlayacağını vurgulayan Kaymakam Hasan Akbulut, seçime girecek partilere başarılar diledi.
Toplantıda, ilgili mevzuat ve yüksek seçim kurulu kararlarıyla belirlenen seçim propaganda esaslarına ve yasaklarına uyulması; kaynak israfının ve çevre kirliliğinin önlenmesi, görüntü kirliliğine yol açılmaması için siyasi partilerin ilçe ve mahalle binaları, açık ve kapalı toplantı yerleri ve çevresindeki güzergâhlar gibi mevzuat ve seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine varıldı.
Toplantıya katılan ilçe başkanları alınan karar ve yasaklara uyulmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve özellikle okullar, hastane ile ibadethaneler çevresinde daha da özenli davranılması hususunda ortak kanaat taşıdıklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi