1980 öncesi Osmanlı denildimi Sağ kesim Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Sülayman. Sol kesim ise Deli Mustafa, Deli İbrahim den bahsederdi. Hiç kimse çıkıpta Fatih Sultan Mehmet te, Deli İbrahim de Osmanlı padişahıdır dönemlerine göre tahta çıkmış yönetmişlerdir bir bütün olarak değerlendirilmeli İyi ve kötü yönetilen dönemlerden ders alarak günümüze bakmalıyız demedi.

Son günler de II. Abdulhamit Han tartışması var. Abdulhamit Han 1876-1909 yılları arasında 33 yıl padişahlık yapmıştır. Abdülhamit han döneminde Balkanların büyük kısmı ve Türkiye büyüklüğünden daha fazla toprak kaybı olmuştur yalnız olayları o dönemleri incelemeden bakamayız. Bir dönem 3 kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu 1699 da Karlofça anlaşmasıyla ilk toprak kaybını yaşamış ve gerileme dönemi başlamıştır. Osmanlı da En çok tahta kalan Padişah II. Abdülhamit Han değil (46 yıl ile Kanuni Sultan Süleymandır.)İdam edildi diyorlar, (Abdülhamit Han10 Şubat 1918 de 75 yaşında kalp yetmezliğinden ölmüştür).Tarihi dizilerden öğrenirsek ne verirlerse onu izleriz ve aslı olmayan bilgiler ediniriz. Tarihimizi Tarih bilgilerinden okuyup öğrendikçe geçmişimizi daha iyi bilir tevatür bilgilerle oyalanmayız.

Geçtiğimiz hafta Ak Parti grup başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan grup başkanvekilliği görevinden affını isteyerek görevden alındı. Olay parti içi bir konudur beni ilgilendirmez kendisini tanımam, hiç sohbetim de olmadı. Gazetelerde haberi çıkınca Çivrilliler neler yazmış diye yorumları okudum ve hiçbir olumlu yoruma rastlamadım bir insanın seveni de vardır sevmeyenide benim merak ettiğim daha önce gazete haberlerinden takip ettiğim kadarıyla Çivril’e geldiğin de karşılayanlar, görünce ceket ilikleyen, fotoğraf çektirmek için koşturanlar nerede? neden biriside olumlu bir yorum yazmamış garibime gitti.

Son günler de 2024 Belediye başkanlığına eski belediye başkanlarından birinin aday olacağı konuşuluyorkendisiyle görüşüp olayı netleştirmeden isim vermek doğru değil. Otogar da otobüs beklerken MHP’nin teşkilat binasının otogar da olduğunu görünce şaşırdım. Aklıma 2015 yılında MHP yönetimi olarak Merkezde 3 katlı binanın 2 katını kiralayıp 1 katını Ülkü Ocaklarına bedelsiz olarak tahsis etiğimiz günler geldi. Gerçi Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde iktidar partileri hariç diğer partilerin kira ve giderleri için zorlandıkları da yadsınamaz bir gerçek.

Siyaset garabeti dedim ya siyaset yapacak kişiler kimseye kızmayacak, küsmeyecek, devamlı affedecek yoksa seçim zamanı oy isterken kızgınlığı, küslüğü vesaire devamlı yüzüne vurulur. Son yıllar da siyaset bütün partilerce sosyal medya da yapılıyor. Sen ben bizim oğlan misali ziyaret fotoğrafları paylaşılıyor nereye gittikleri velhasılı çok çalıştıkları vs. anlatılıyor kimileri beğeni alıyor kimileri eh işte.

Son 4 yıldır hiçbir siyasi partiyle üyeliğim bağım yok olaylara dışarıdan bakınca,içinde olunca göremediğim olayları görüyor daha sakin değerlendiriyor ve yorumlayabiliyorum.

Esen Kalın…