Asım Barış’ın kardeşi Şennure Barış, abisinin bakıma muhtaç olduğunu ve yetkililerin seslerini duymalarını istiyor.

“KADIN BAŞIMA NE YAPABİLİRİM”

Ağustos ayından beri abisinin yemek yiyemediğini, sürekli birine muhtaç olduğunu söyleyen Şennure Barış, “Abim 67 yaşında ve karaciğer siroz kanseri, sarılık gözlerine vurdu. Mayıs ayında hasta oldu. Kendisinin eli ve ayağı şiş. Yemek yiyemiyor ve ben yediriyorum. Abimle ilgilenenler oldu ama pandemiyi bahane ettiler. Bende rahatsızım kronik hastayım. Ben her zaman gelemiyorum. Ne zamana kadar bakabilirim. Çoluk çocuğu var ama eşinden ayrıldı abim kaç senedir çocukları da evli oldu için gelmiyorlar. Ben tek başıma nasıl bakabilirim. Sobası var, altı temizlenecek. Kadın başıma ben ne yapabilirim. Evden çıkıp gidiyor komşuları rahatsız ediyor.”dedi.

“SESİMİZİ TÜRKİYE DUYSUN, CUMHURBAŞKANIM DUYSUN”

Gerekli yerlere ulaşmaya çalıştığını ama bir sonuç alamadığını öne süren Barış; “Abimin hasta olduğunu muhtar, kaymakamlık ve hastane biliyor. Bildikleri halde yardım etmiyorlar. Milletvekili Cahit Özkan beyi de aradım. Hiç bir yerden netice alamadım. Bir çaresine bakacağız dediler bakmadılar. Daha kimi arayayım. Kimden yardım isteyeyim. En sonda basından sesimi duyurabileceğimi düşündüm. Devlet beni duysun. Halimi, derdimi anlatayım çare bulsunlar. Gücüm olsa kaymakama abimi bizzat kendim götürecektim. Ama şu an yapamadım imkânım iyi değil. Böyle nereye kadar. Devlet bir çaresine baksın. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ben de Çivril’de yaşıyorum gelen kış ben her zaman gelemiyorum. Heyet raporu verilip de huzur evlerine yerleştirilsin istiyorum. Bende bunaldım. Sesimizi Türkiye duysun, cumhurbaşkanım duysun.” ifadelerini kullandı.

“ÇIPLAK EVDEN ÇIKIYOR”

62 yaşındaki Şennure Barış, kendisinin de zor durumda ve kronik rahatsız olduğunu söyleyerek; “ Abim her şeye muhtaç. Altını batırıyor ve bir yandan kusuyor. Çıplak, yalın ayak çıkıp gidiyor. Ne bez yetirebiliyorum ne de çamaşır. Böyle sabah akşam demiyor çıkıp gidiyor. Ben de hasta olduğum için bakmakta zorlanıyorum. Bir şekilde devlet bize yardım etsin. Zaten beni de dinlemiyor. Komşuları falan da rahatsız ediyor. Abim çoğu zaman ne yaptığını bilmiyor. Çıplak sokağa çıkıyor. Tek başıma idare edemiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi