Geçenlerde yemeden içmeden kesilip yatağa çakılı kaldığımda, sana kavuşmam yaklaştı, canım kocama, erime, gözümün nuruna, çocuklarımın babasına gidiyorum diye adeta sevindirik olmuştum. Gece gündüz bildiğim tüm duaları edip duruyordum ama ne oldu ise oldu bilmiyorum günden güne, her gün biraz daha artarak yer içer oldum. Yukarıda Allah da biliyor ya, oğlun önümden sütü, yumurtası, balı kaymağı, eti boku eksik etmiyor.” Oğlanın kolunda gidip geldiğim tuvalete, şimdilerde sendeleyerek olsa bile arada bir tökezleyip düşecek gibi olsam da kendi başıma gidip gelebiliyorum.

Kimselere ağzımı açıp da halim şu diyemedim ama sana deyivereyim; aslında bu oğlanın boşanıp gelip yanıma yerleşmesini hiç mi hiç istemedim. Ama garibin gidecek yeri yok diye ses de çıkaramadım. Yukarıda Allah var, çoğu kere durduk yere hır çıkarıp küsüp çekip gider mi diye umutlanmadım da değil…

Neden, kimden gizleyeyim ki, şimdi öyle düşünmekle hata ettiğimi anlıyorum. Gerçi, ağzından düşürmediği sigarasını vapur dumanı gibi tüttüren, çırpı bacaklı o uyuz karıdan boşanmakla iyi etti etmesine de. Garibim muhtemelen ben var diye yeni bir yuva da kurmadı sanki. Yaşı da yetmişi çoktan geçti. Yarın ben bu dünyadan çekip gidersem bu akılsız oğlanın hali nice olur bilemediğimden kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum…Bilmem n’olcek gari….

8 Mart Kadınlar Günü

Bu günün adına elimde çiçek,

Birini arıyorum…

Öyle biri olsun ki,

Şimdiye değin çiçek vereni olmamış olsun.

Önümden geçiyor yaşlısı genci

Güzeli çirkini ile bir dolu kadın

Uzaklardan göründü yaşlıca bir hanım

Yüzü kavruk, ayakları yalın

Sırtında taşıdığı yükten olmuş iki büklüm…

Yanına koştum beş on adım

Bakıştık bir an

Öylece sessiz ve suskun

Ben yüzündeki derin çizgiler arasında

Aranıyorken yolum,

O, belki de çoktan yitirmişti gelecekten umudun

Sonra değiştik hiç konuşmaksızın

O taşıyordu biraz önce elimde olan çiçeği

Bilmem alıyor muydu kaybolan yıllardaki kokuyu

Ben ise sırtımda taşıyordum bunca yıl

Unutmuş olduğum insanlığı

İhtiyar kadının geride bıraktığı ayak izlerine basarak

Bir yerlerde bulurum umudunu taşıyarak