Gönüllü gençler Vatan işgal edilmesin diye can veren şehitlerin mezarlarını temizlediler.

Çivril Gençlik merkezi gönüllü gençleri Çivril Şehitler mezarlığında çevre temizliği yaptı.

Şehitler Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyen Çivril Gençlik Merkezi, merkezde görevli gönüllü gençlerle Çivril Şehitler Mezarlığı ve Cabar Milli Mücadele Şehitliğinde çevre ve mıntıka temizliği yaptı. Gönüllü gençler mezarların içindeki kurumuş otları temizlerken anıt ve kaideler ile mezar taşlarını da bezle sildiler.

ŞEHİTLİKTE TEMİZLİK YAPTILAR ŞEHİTLİKTE TEMİZLİK YAPTILAR ŞEHİTLİKTE TEMİZLİK YAPTILAR ŞEHİTLİKTE TEMİZLİK YAPTILAR ŞEHİTLİKTE TEMİZLİK YAPTILAR ŞEHİTLİKTE TEMİZLİK YAPTILAR

14 -20 Nisan arası Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitler Mezarlığına giden gönüllü gençler burada bulunan şehit mezarlarını temizledi. Mezarların içinde kuruyan otların yerine yeni çiçek diken gençler daha sonra süpürgeler ile şehitlik alanını süpürdü. Şehitler Mezarlığından sonra Denizli’nin ilk ve tek Milli Mücadele şehitliği Cabar mahallesi Bileşe Mezarlığına giden gençler burada Yunan askerleri tarafından öldürülen 83 şehidin mezarını temizledi. Kaide ve anıtı silen gönüllü gençler daha sonra Cabar mahalle muhtarı Nuri Şahin ve köy sakini Celal Şahin ile bir süre sohbet etti.

Gençlerin faaliyetinden çok memnun kaldığını belirten Cabar Mahalle muhtarı Nuri Şahin “geçmişine ve ecdadının mezarına sahip çıkan bilinçli bir nesil yetiştiğini görmek beni ve köy halkını gelecek adına hem umutlandırdı hem de gururlandırdı” dedi.

Editör: Haber Merkezi