Çivril’de 50 yıl önce askerlik görevini yapmak için gelen ve görevleri başında şehit olan 3 Asker’in mezarı içler acısı durumda.
Çivril şehir mezarlığında mezarları bulunan şehitlerden bir tanesinin görevi esnasında Sarıbeyli köyünde 1955 yılında şehit olan Nazilli ilçesinin Sinekçiler köyünden Jandarma Eri İbrahim Bıçak olduğu okunurken diğer şehit mezarları yarı okunur durumda.

  • ŞEHİTLERİN MEZAR TAŞLARI İÇLER ACISI HALDE
  • ŞEHİTLERİN MEZAR TAŞLARI İÇLER ACISI HALDE
  • ŞEHİTLERİN MEZAR TAŞLARI İÇLER ACISI HALDE

Konya Beyşehir ilçesinin Çavuş köyünden olduğu ve 1938 doğumlu olup 1960 yılında gölde vazifesi sırasında boğularak şehit düştüğü yazılan Jandarma erinin adının Bekir olduğu okunabilirken soyadı ne yazık ki okunamaz durumda.
Bir diğer şehidin ise Muğla’nın Yerkesik ilçesine bağlı Bağyakaköyü’nden olduğu okunan 1932 doğumlu Çivril Merkez Jandarma Karakol Komutanının da yine boğularak şehit düştüğü anlaşılırken yazıların silik olmasından dolayı diğer bilgiler okunamıyor.
Dönemin zorlu şartlarında ailelerin şehitlerini memleketlerine götüremediği ve üç şehidin de Çivril’de defnedildiği tahmin edilirken yıllar içinde şehitlerin unutulduğu ve mezarlarının bakımsızlıktan kaderine terk edildiği tahmin ediliyor.
Mezarların bazı vatandaşlar tarafından dönem dönem ziyaret edildiği ve eskiyen bayrakların yerine yeni bayrak bırakıldığı görülüyor.

ŞEHİTLERİN MEZAR TAŞLARI İÇLER ACISI HALDE
Editör: Haber Merkezi